Apple mund të kufizojë disponueshmërinë e WiFi 6E në modelet iPhone 15 Pro

foto

Hendeku i veçorive midis iPhone dhe iPhone Pro mund të zgjerohet me modelet e vitit 2023. Sipas një dokumenti të zbuluar të dizajnit të antenës të marrë nga MacRumors, iPhone 15 Pro dhe Pro Max do të përfshijnë lidhjen WiFi 6E, ndërsa vëllezërit e motrat e tyre më të përballueshëm jo. Dokumenti, një skemë që përshkruan arkitekturën e antenave të linjës iPhone 15, tregon se iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus do të vazhdojnë të përdorin standardin më të vjetër WiFi 6.

foto

Disa nga pajisjet më të fundit të Apple, duke përfshirë variantet e lajmëruara së fundmi M2 të Mac mini, MacBook Pro dhe iPad Pro, kanë lidhjen me WiFi 6E, por kompania ende nuk e ka nxjerrë funksionin më gjerësisht. Me kusht që të ketë një ruter të pajtueshëm WiFi 6E me të cilin mund të lidhet pajisja juaj, standardi premton shpejtësi më të shpejtë të lidhjes dhe vonesë më të ulët se WiFi 6. Mosfunksionimi i mundshëm i WiFi 6E nga iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus ndoshta nuk do të dëmtojë shumicën e konsumatorëve duke pasur parasysh se shumica e shtëpive dhe bizneseve përdorin ruterë më të vjetër WiFi 5 dhe WiFi 6.

foto

Siç vëren MacRumors, në të kaluarën Apple nuk e ka kufizuar disponueshmërinë e standardeve të reja WiFi për modelet iPhone Pro. Përpara linjës iPhone 14, ndryshimet midis modeleve Pro dhe atyre standarde ishin mjaft të papërfillshme nëse nuk kishit interes për fotografinë. Sidoqoftë, që nga viti i kaluar, vetëm iPhone 14 Pro dhe Pro Max erdhën me çipin e ri A16 Bionic të Apple, prerjen Dynamic Island dhe ekranin ProMotion. Tani duket se kompania po përpiqet të gjejë edhe më shumë mënyra për të dalluar modelet e saj Pro nga homologët e tyre më të zakonshëm. Sipas raporteve të kaluara, veçori të tjera që mund të jenë ekskluzive për iPhone 15 Pro dhe Pro Max përfshijnë çipin e ardhshëm A16 të Apple, një kornizë titani dhe më shumë RAM për multitasking. Telefonat mund të kenë gjithashtu butona të volumit dhe fuqisë në gjendje solide.