Blerja e parë e OpenAI është një startup i të dhënave të ndërmarrjes

foto

OpenAI ka blerë Rockset, një startup i analitikës së sipërmarrjes, për të “fuqizuar infrastrukturën tonë të rikuperimit nëpër produkte”, sipas një postimi në blog të së premtes.

foto

Kjo blerje është e para e OpenAI ku kompania do të integrojë si teknologjinë e një kompanie ashtu edhe ekipin e saj, thotë një zëdhënës për Bloomberg. Të dy kompanitë nuk ndanë kushtet e blerjes. Rockset ka mbledhur 105 milionë dollarë fonde deri më sot.

foto

“Infrastruktura e Rockset i fuqizon kompanitë që të transformojnë të dhënat e tyre në inteligjencë vepruese”, thotë në një deklaratë shefi i OpenAI, Brad Lightcap. “Ne jemi të ngazëllyer për t’i sjellë këto përfitime klientëve tanë duke integruar themelin e Rockset në produktet OpenAI.”

“Rockset do të bëhet pjesë e OpenAI dhe do të fuqizojë infrastrukturën e rikthimit që mbështet paketën e produkteve të OpenAI,” thotë CEO i Rockset Venkat Venkataramani në një postim në blog të Rockset. “Ne do të ndihmojmë OpenAI të zgjidhë problemet e vështira të bazës së të dhënave me të cilat përballen aplikacionet e AI në shkallë masive.”

Venkataramani thotë se klientët aktualë të Rockset nuk do të përjetojnë “ndryshime të menjëhershme” dhe se kompania do t’i kalojë gradualisht nga platforma. “Disa” anëtarë të ekipit të Rockset do të kalojnë në OpenAI, thotë Bloomberg.