Faraday Future sfidon shanset, do të nisë prodhimin e automjeteve në mars

foto

Faraday Future ka njoftuar se ka marrë fondet e nevojshme për të filluar prodhimin e automjeteve dhe do ta bëjë këtë muajin e ardhshëm.

foto

Investitorët dhe mbajtësit e rezervave të Faraday Future janë bërë pesimistë gjatë dy viteve të fundit. Kompania jo vetëm që ka ngecur në përpjekjet e saj për të filluar prodhimin e FF 91 SUV, por stoku i saj ka rënë pasi klientët kanë humbur shpresat për të marrë automjetin që kanë porositur fillimisht. Megjithatë, duket se Faraday e ka arritur të pamundurën, duke u tërhequr nga pengesa financiare dhe duke shkuar në prodhim muajin e ardhshëm.

foto

Faraday tha se fitoi një total prej 135 milionë dollarësh fonde, duke lejuar prodhimin e automjeteve të saj pas pesë vitesh të gjata pritjeje. FF 91 SUV do të fillojë prodhimin në mars dhe do të fillojë dërgesat për klientët në prill. Faraday nuk specifikoi se sa automjete do të prodhoheshin ose cilët klientë do të merrnin automjetet e para.

Një ndryshim i tillë dramatik në trajektoren e Faradeit buron nga raundi i fundit i financimit të përpjekjeve të tij dhe lidershipi i ri i korporatës që duket i vdekur për të rikuperuar atë që shumë supozonin se ishte një anije që po fundosej. CEO i Faraday Future Xuefeng Chen (XF, siç titullohet në njoftimin për shtyp) ndjek CEO të mëparshëm Carsten Breitfeld i cili dha dorëheqjen pas një rishikimi të bordit të udhëheqjes së tij që nga IPO. Së bashku me financimin e siguruar së fundmi, CEO do të kërkojë gjithashtu të zgjerojë aksionet e papaguara për të nxitur më shumë investime në biznes; do të mbahet një votim për këtë çështje në një takim me investitorët në fund të këtij muaji.

FF 91 i Faraday Future është SUV me vlerë 180,000 dollarë që kompania shpreson të ripërcaktojë segmentin luksoz të EV. “Duke konkurruar me Ferrari, Maybach, Rolls Royce dhe Bentley, si i vetmi produkt i gjeneratës tjetër Ultimate Intelligent TechLuxury EV, FF 91 Futurist paraqet një përvojë unike dhe inteligjente EV me teknologji ekstreme, një përvojë përfundimtare të përdoruesit,” thotë shtypi. lëshimi, por duke parë specifikat aktuale të automjetit, sigurisht që ka mundësinë t’i shkundë gjërat.

FF 91 është një automjet luksoz me rrota të gjata që performon me karakteristika të jashtëzakonshme të performancës. Sistemi i tij tr-motor prodhon një fuqi të kombinuar prej 1050 kuajsh, duke e çuar SUV-në në 60 mph në vetëm 2.39 sekonda. Megjithatë, me një përvojë të rafinuar të brendshme, të pajisur me karriget e pasme të kapitenit dhe tapiceri të hollë lëkure, tregu i synuar i automjetit është më shumë Oceans Eleven, më pak Miami Vice.

Nëpërmjet sistemit Faraday Future “Dynamic Vehicle Control”, drejtuesit përfitojnë nga amortizuesit gjysmë aktivë që do të qetësojnë lëvizjen e automjetit, drejtimin me katër rrota që e bëjnë mjetin e konsiderueshëm të shkathët dhe të manovrueshëm, dhe falë sistemit të tij të dyfishtë motorik në pjesën e pasme, Vektorizimi i rrotullimit të pasmë siguron që fuqia të arrijë në tokë. Por falë formës mbresëlënëse aerodinamike të automjetit, këto karakteristika nuk janë në dëm të rrezes, me FF 91 ende të aftë për 381 milje me një karikim të vetëm falë baterisë së tij të konsiderueshme 130 kWh.

Faraday nuk ka specifikuar se sa shpejt ngarkon automjeti, por vëren në faqen e tij të internetit se FF 91 do të arrijë 200 milje në vetëm 30 minuta karikim.

Me një kthesë kaq të jashtëzakonshme nga fundi i vitit të kaluar dhe një fillim mahnitës i shpejtë i prodhimit, më në fund optimizmi po kthehet në markën Faraday Future. Megjithatë, shumë kanë ende arsye të mira për të qenë të kujdesshëm në lidhje me markën e re. Shpresojmë, duke ofruar përfundimisht automjetet e premtuara fillimisht, Faraday mund të fillojë të riparojë cache-in e tij kulturor dhe të fillojë të punojë në rritjen e prodhimit për atë që mund të jetë një automjet fantastik.