Modeli i ri i inteligjencës artificiale muzikore të Suno-s fshin kufirin midis këngëve të krijuara dhe të krijuara nga njeriu

Suno AI ka zhbllokuar aksesin në V3 Alpha për abonentët e tij Pro dhe Premier dhe fton përdoruesit të testojnë dhe të japin komente për versionin e ri të modelit të tij të gjenerimit të muzikës.

foto

Start-up amerikan Suno është i specializuar në gjenerimin e audios me AI nga teksti. Modeli aktual i muzikës v2 tashmë mund të gjenerojë disa këngë mbresëlënëse autentike. Sidoqoftë, nëse demonstrimet e para do të ndodhin, versioni i ri v3 do të shkojë përtej kësaj.

foto

V3 Alpha ofron cilësi më të mirë audio, është më ekspresive dhe gjeneron më shpejt. Ai gjithashtu mbështet më shumë gjuhë dhe instrumente.

Përveç kësaj, këngët mund të rifillojnë në çdo moment dhe jo vetëm në fund të gjeneratës. Modeli i ri mund të gjenerojë gjithashtu tinguj të pazakontë, të tilla si këto këngë magjepsëse.

“V3 Alpha krijon muzikë më realiste, autentike dhe ne besojmë se ka potencialin për të ripërcaktuar teknologjinë më të fundit për muzikën gjeneruese,” shkruan Suno AI.

Sipas Suno AI, ka ende probleme me çelësat, BPM dhe përzierjen dhe masterizimin e këngëve në varësi të kërkesës. Modeli i ri mund të gjenerojë këngë deri në dy minuta, por ka halucinacione veçanërisht me nxitje më të shkurtra. V3 Alpha merr më shumë liri krijuese me strukturën e këngës dhe ndonjëherë kërkon kërkesa të ndryshme se V2 për të arritur rezultate optimale.

Përdoruesit mund të kalojnë midis V2 dhe V3 Alpha gjatë fazës së testimit dhe të marrin 300 kredite falas për të eksperimentuar. Suno AI dëshiron të përmirësojë modelin bazuar në reagimet e përdoruesve.