Si të ndryshoni ndriçimin e ekranit në Windows 10

foto

Nëse ekrani juaj është shumë i ndritshëm, mund t’ju ​​krijojë probleme me sytë – veçanërisht nëse uleni para një kompjuteri gjatë natës.

Kjo ndodh sepse një ekran shumë i ndritshëm mund të shkaktojë lodhje të syve, që mund të çojë në dhimbje koke dhe sëmundje të tjera.

Nëse jeni përdorues i rregullt i kompjuterit, shëndeti i syve është kritik për performancën optimale. Pra, në këtë artikull, unë do t’ju tregoj 5 mënyra të ndryshme për të ndryshuar ndriçimin e ekranit tuaj në kompjuterët Windows 10.

Mënyra më e shpejtë për të ulur ose rregulluar shkëlqimin e ekranit tuaj është në Qendrën e Veprimit.

Për të ndryshuar shkëlqimin e ekranit, klikoni ikonën e Njoftimit në anën e djathtë të shiritit të detyrave. Do të keni qasje në një rrëshqitës me të cilin mund të rrisni dhe zvogëloni shkëlqimin e ekranit tuaj.

Nëse nuk e shihni rrëshqitësin të shfaqet menjëherë, klikoni në “zgjeroni” për ta zbuluar atë.

Një mënyrë tjetër e shpejtë për të ndryshuar shkëlqimin e ekranit tuaj është ta bëni atë në Qendrën e Lëvizshmërisë Windows.

Ka disa mënyra për të arritur atje. Njëra është duke klikuar me të djathtën në njehsorin tuaj të baterisë dhe duke zgjedhur “Windows Mobility Center”. Një tjetër është duke klikuar me të djathtën në menunë Start (logoja e Windows) dhe pastaj të zgjidhni “Qendrën e Lëvizshmërisë”.

Skeda e parë që do të shihni është një rrëshqitës për rregullimin e shkëlqimit të ekranit në çdo nivel që dëshironi.

Pikërisht nën Ndriçimin dhe Ngjyrën, përdorni rrëshqitësin për të rregulluar Ndriçimin e ekranit në nivelin që ju përshtatet. Rrëshqitja në të majtë zvogëlon shkëlqimin e ekranit dhe në të djathtë e kthen atë lart.

Nëse ju pëlqen të përdorni një shkurtore të tastierës, shtypni dhe mbani Windows + I për të nisur Cilësimet, pastaj klikoni në ekran për të pasur qasje në rrëshqitësin për rritjen dhe zvogëlimin e shkëlqimit të ekranit.

Kjo është një ide e mirë si për sytë tuaj ashtu edhe për kompjuterin tuaj. Windows 10 ka një veçori që ju lejon të zvogëloni shkëlqimin e ekranit kur jeta juaj e baterisë është në/nën një përqindje të caktuar.