3,800 PS4 Slims u përdorën për mbledhje monedhash në FIFA Ultimate

foto

Jo shumë kohë më parë, autoritetet ukrainase mbyllën atë që mendohej të ishte një fermë minierash kriptomonedhe që punësonte, për të gjitha gjërat, konsola lojrash PS4. Shumë komponentë të pajisjeve kompjuterike, duke përfshirë mbi 500 karta grafike dhe CPU, u sekuestruan nga vendi, gjithashtu. Dikush nuk mund të mos mendojë pse minatorët nuk përdorën kartat grafike në fjalë, duke qenë se ato janë objektivisht më të mira se PS4 Slims. Në atë kohë, nuk kishte asnjë arsye për të dyshuar se vendosja ishte pak më shumë se një fermë minierash. Me disa zgjuarsi, dikush mund të ndryshojë gjithçka me një buton të energjisë për të nxjerrë kriptën time, kështu që një PS4 Slim është brenda fushës së mundësive. Sidoqoftë, shtypi ukrainas Delo bëri disa gërmime dhe e gjeti konfigurimin shumë më pak të keq se sa parashikohej fillimisht.

Hetimi i Delo zbuloi se e gjithë konfigurimi synonte të bluante monedhat FUT (Ekipi FIFA Ultimate). Sipërmarrësit që lulëzojnë këtu ndoshta dëshironin të bënin një fitim të shpejtë nga ekskluziviteti masivisht i famshëm i futbollit i EA, i cili është kritikuar gjithnjë e më shumë për blerjet e tij në aplikacion që inkurajojnë lojërat e fatit. Në thelb, krimi i vetëm që ata bënë ishte vjedhja e energjisë elektrike nga rrjeti i qytetit. Ishte gjithashtu një shumë e konsiderueshme, kështu që autoritetet nuk kanë gjasa të shkojnë lehtësisht mbi to.

Monedhat FUT janë në thelb një monedhë brenda lojës që ju lejon të ndërtoni skuadrën tuaj të ëndrrave duke blerë lojtarë nga shtëpia e ankandit. Dikush mund të provojë fatin e tyre dhe të blejë pako FUT nga dyqani dhe t’i hapë ato për një shans për të marrë një lojtar ‘të mirë’. Ndërsa një lojtar duhet të mbetet në internet për të fituar monedha FUT, loja me kundërshtarët e tjerë njerëzorë nuk është e detyrueshme. Dikush mund ta marrë monedhën duke luajtur me kundërshtarët e UA dhe duke përmbushur objektivin sezonal, megjithëse ai proces është mjaft i gjatë. Aty hyn automatizimi, pasi bot-et e para-programuara mund të bluajnë me lehtësi lojën pa thyer djersën.

Çmimet e jashtëzakonshme të EA detyrojnë shumë lojtarë të shikojnë burime të palëve të treta për rregullimin e tyre të monedhave FUT. Në letër, EA nuk lejon lojtarët të transferojnë monedhën midis llogarive. Sidoqoftë, ka shumë faqe në internet të palëve të treta që do t’ju shesin monedha FUT me çmim të lirë. Dikush madje mund të blejë një llogari me një ekip të mbushur plotësisht. Kjo e fundit është një rrugë më e sigurt, pasi nuk rrezikon të ndalohesh.