Volkswagen po fillon të përdorë kompjutera kuantikë

foto

Volkswagen është një nga prodhuesit më të mëdhenj dhe më të suksesshëm të automjeteve në botë, me projekte të ndryshme, për shumicën e të cilave publiku as nuk është në dijeni. Për shumicën e adhuruesve të Volkswagen, e vetmja gjë që ka rëndësi janë veturat, veçanërisht ato emocionuese si VW Golf GTI i ardhshëm. Por kompania po investon shuma të mëdha parash në të ardhmen e transportit personal, dhe veçanërisht në automjetet elektrike pasi u gjobit rëndë për shkeljen e rregullave të emetimeve. Kompania është aq e përkushtuar për të qenë një lider në teknologji, saqë tani po përdor kompjutera kuantikë për ta ndihmuar atë të modernizojë proceset e prodhimit dhe renditjes.

Informatika kuantike është ende një teknologji relativisht e re për sa i përket përdorimit praktik, dhe shkencëtarët janë ende duke kuptuar se si të përfitojnë më së miri nga potenciali i tij masiv, por duket se ekspertët në Volkswagen mund të mendojnë për disa. Kompania ka qenë e përfshirë në terren që nga viti 2016 dhe ka zbatuar teknologjinë në projektet që kanë të bëjnë me kursin e trafikut në kohë reale.

Kompania madje ka sjellë informatikë kuantike në kabinat e saj të bojës, ku kompjuterët përdorin algoritme për të maksimizuar efikasitetin e dyqanit të bojrave pa ngadalësuar montimin. Kompania gjithashtu ka filluar përdorimin e llogaritjes kuantike për të vendosur çmimet për automjetet e saj dhe për të përcaktuar se ku të vendosin stacionet e karikimit elektrik për efektivitetin maksimal.

“Gjithçka që mësojmë tani mund të na japë një avantazh në të ardhmen. Disa sfida dhe pyetje në fusha si shkenca materiale mund të jenë të zgjidhshme vetëm përmes llogaritjes kuantike. Në fusha të tjera, ne mund të marrim një problem që mund të kërkojë një javë të fuqisë klasike të llogaritjes dhe përfundojeni atë brenda një dite ose më pak “. tha Florian Neukart, Drejtor, TDG Volkswagen. Ndërsa fillojmë të zbulojmë se si informatika kuantike mund të përfitojë nga njerëzimi në tërësi, VW ka një avantazh të qartë ndaj konkurrentëve të saj. “Ne nuk jemi të interesuar të bëjmë kërkime për hir të kërkimit. Ne duam ta sjellim këtë teknologji në botën reale,” përfundoi Neukart.