Alexa e re e Amazon-it e fuqizuar me AI mund të kushtojë deri në 10 dollarë në muaj

foto

Vitin e kaluar, David Limp, ish-zëvendës presidenti i lartë i pajisjeve dhe shërbimeve të Amazon, la të kuptohej tarifimi për një version më të aftë të Alexa – dhe tani ne kemi një ide se sa mund të kushtojë. Një raport nga Reuters sugjeron që versioni i Alexa-s me AI të supercharguar të Amazon mund të kushtojë diku nga 5 deri në 10 dollarë në muaj, përveç anëtarësimit tuaj në Prime.

foto

Burimet i thonë Reuters se Amazon po synon të lançojë Alexa-n e re në gusht, duke shënuar një “përpjekje të dëshpëruar” për të riparuar asistentin zanor. Versioni me pagesë i Alexa mund të mos kërkojë që përdoruesit të vazhdojnë të thonë “Alexa” kur flasin me asistentin. Thuhet se do të jetë në gjendje të plotësojë kërkesa të shumta në një kërkesë, të tilla si shkrimi i një emaili të shkurtër dhe porositja e marrjes nga Uber Eats.

foto

Siç raportohet nga Reuters, Alexa më e avancuar mund të ofrojë gjithashtu aftësinë për të “mësuar” nga përdoruesit dhe për të krijuar rutina, si ndezja e tenxheres së kafesë së klientit kur bie alarmi i tyre. Kjo ndjek raportin e muajit të kaluar nga CNBC, i cili tha se Amazon planifikon të nxjerrë një abonim për Alexa që nuk vjen me Prime.

Kjo nuk do të thotë që Amazon do të lërë jashtë versionin falas të Alexa. Siç vërehet nga Reuters, Amazon ende planifikon të zëvendësojë versionin bazë me një që ofron veçori të reja gjeneruese të AI, por do të vendosë një Alexa më të avancuar pas një muri pagesash. AI Alexa do t’i lejojë klientët të kërkojnë këshilla për blerje, si për shembull çfarë lloj kapele dhe dorezash duhet të blejnë për një udhëtim në ngjitje malore, siç raportohet nga Reuters. Ky është i ngjashëm me llojin e informacionit që mund të ofrojë Rufus, chatbot i blerjeve me AI të Amazon.

Kur u arrit për koment, Amazon tregoi Shkence.info për deklaratën që i dha Reuters: “Ne kemi integruar tashmë AI gjeneruese në komponentë të ndryshëm të Alexa dhe po punojmë shumë për zbatimin në shkallë – në mbi gjysmë miliardi ambient, të aktivizuar nga Alexa pajisje tashmë në shtëpi në mbarë botën – për të mundësuar ndihmë edhe më proaktive, personale dhe të besueshme për klientët tanë.”

Gjatë vitit të kaluar, Amazon ka punuar për të riparuar asistentin e tij të AI për të vazhduar me chatbot-et e AI nga OpenAI, Google dhe Microsoft. Edhe Apple është futur në lojën e AI me një version të riparuar të Siri që vjen në iOS 18. Amazon tashmë ka filluar testimin e elementeve të AI Alexa-s së saj të re, të cilit përdoruesit i bashkohen listës së pritjes duke thënë: “Alexa, le të bisedojmë”.