Aplikacioni Alexa i Amazon merr më shumë Sonos-y me kontrollet e reja audio në shumë dhoma

foto

Amazon po e bën platformën e saj audio me shumë dhoma më të përshtatshme për t’u kontrolluar me telefonin tuaj. Një përditësim i fundit në aplikacionin celular Alexa prezantoi një aftësi të re që lejon përdoruesit të menaxhojnë dhe lëvizin muzikën e tyre midis pajisjeve Echo (ose grupeve të altoparlantëve të shumtë) brenda vetë aplikacionit. (Më parë, ju duhej të përdorni komandat zanore për të kryer disa nga ato veprime.)

Tani, gjithçka mund të bëhet përmes një menyje që ju lejon të lëvizni muzikë në çdo grup ose pajisje Alexa me disa trokitje – nuk ka nevojë të flisni. Në kohën tonë të shkurtër duke e provuar deri tani, është mjaft intuitiv dhe kushdo që kontrollon muzikën përmes AirPlay ose Spotify Connect nuk duhet të ketë shumë vështirësi për ta kuptuar këtë. Lidhja aktuale e altoparlantëve Echo të Amazon përfshin standardin Echo, Echo Dot, Echo Dot with Clock, Echo Studio dhe subwoofer opsional Echo Sub. Ju mund të luani audio në pajisjet Echo Show dhe Fire TV gjithashtu përmes aplikacionit Alexa.

foto

Amazon ka zhvilluar gjithashtu një ekran të ri përmbledhjeje për aplikacionin Alexa që e quan Lista e mediave aktive. Kjo mund të aksesohet sa herë që audio po luhet në sistemin tuaj dhe tregon se ku luhet dhe ju lejon të kontrolloni disa produkte nga një listë e vetme. Ndërfaqja do të duket jashtëzakonisht e njohur për klientët e Sonos – aq shumë sa që kompania e fundit mund të marrë parasysh.

foto

Sonos është mbyllur në një betejë patentash me Google; një gjyq mes të dyve fillon më 8 maj në San Francisko. Por, ndërsa Sonos ka pretenduar më parë se Amazon po shkel gjithashtu pronësinë e saj intelektuale, ajo nuk ka hedhur ende asnjë sulm ligjor. Në fakt, të dy kompanitë duket se janë në marrëdhënie të mira kohët e fundit, pasi sapo kanë zgjeruar mbështetjen e zërit Alexa në pajisjet Sonos në shumë vende të tjera. Dhe mund të ekzekutoni Sonos Voice Control dhe Alexa krah për krah në të njëjtin altoparlant. Por ka kufij për këtë bashkëpunim: ju nuk mund të përfshini altoparlantët Sonos dhe Echo në të njëjtin grup për audio me shumë dhoma, për shembull.

CEO i Sonos, Patrick Spence kohët e fundit pohoi se konkurrentët Big Tech të kompanisë së tij (përfshirë Amazon) nuk po “bëjnë asgjë interesante” në audio kohët e fundit. Amazon ka qenë mjaft i qetë për sa i përket altoparlantëve të rinj Echo, po, por ky përditësim i aplikacionit Alexa është një përmirësim i këndshëm që sjell më shumë rafinim dhe lustrim në ofertën e kompanisë me shumë dhoma.