Si të përdorni Apple Watch tuaj për të kontrolluar pajisjet e tjera

foto

Është një e vërtetë e pashmangshme që në një moment do të humbisni telekomandën. Ndoshta ka rënë në një vrimë ndërdimensionale midis jastëkëve të divanit. Ndoshta macja juaj është ulur mbi të. Ose, në skenarin më të keq, telekomanda nuk ka bateri dhe episodi i fundit i shfaqjes suaj përfundoi në një shkëmb. Lajmi i mirë? Ju mund të përdorni Apple Watch tuaj për të kontrolluar televizorin tuaj.

Aftësia për të kontrolluar pajisjet nga kyçi i dorës nuk kufizohet as tek televizorët. Nëse tashmë jeni përfshirë në ekosistemin e Apple, mund të përdorni gjithashtu Apple Watch për të kontrolluar iPhone dhe iPad tuaj. Nëse përdorni HomeKit, është një mënyrë e thjeshtë për të kontrolluar shtëpinë tuaj inteligjente pa pasur nevojë të nxirrni fare telefonin. Pavarësisht se cilën pajisje dëshironi të kontrolloni, ja se si ta bëni këtë.

foto

Kam humbur numërimin se sa herë është zhdukur telekomanda ime e Apple TV. Do ta lë poshtë për një sekondë, dhe poof! Iku. Një kërkim i përciptë i divanit, tavolinës së kafesë dhe çdo sipërfaqe tjetër nuk zbulon asgjë. Në ato raste, jam i kënaqur që Apple Watch im është fjalë për fjalë e lidhur me kyçin e dorës.

Për sa kohë që pajisjet tuaja janë në të njëjtin rrjet Wi-Fi, mund të përdorni Apple Watch për të lëvizur nëpër aplikacionet tuaja të transmetimit, për të shfletuar shfaqjet, për të lundruar nëpër menutë e tjera dhe në fakt për të nisur një episod.

Për ta bërë këtë:

Hapni aplikacionin Remote në Apple Watch. Ikona duket si një buton i bardhë luajtjeje në një rreth blu.
Zgjidhni Apple TV tuaj nga lista e pajisjeve.
Ju duhet të shihni një ekran të zi, një buton < në këndin e poshtëm të majtë dhe një ikonë TV. Rrëshqitni lart, poshtë, majtas ose djathtas për të lundruar nëpër menytë e Apple TV tuaj.
Prekja e butonit < do t’ju sjellë përsëri një ekran. Mbajtja e tij do t’ju kthejë në menunë kryesore. Ikona e televizorit ju kthen në ekranin bazë.

foto

Nëse nuk keni një Apple TV, mund ta përdorni ende Apple Watch si telekomandë. Në App Store, shkruani “telekomandë për Apple Watch” dhe do të shihni disa aplikacione universale të telekomandës. Kujdes: disa nga këto aplikacione shkarkohen falas me blerjet brenda aplikacionit, ndërsa të tjerët kërkojnë një abonim. Ata gjithashtu mund të mos mbështesin prodhuesin tuaj të televizorit ose kutinë e transmetimit të zgjedhur. Para se të shkarkoni ndonjë aplikacion, pyesni veten:

Sa jam i gatshëm të paguaj për këtë aplikacion?
A e kam kontrolluar dy herë që kjo funksionon me Apple Watch dhe jo vetëm me iPhone dhe/ose iPad?
A i mbështet të gjitha pajisjet argëtuese që dua?

foto

Apple Watch tashmë pasqyron iPhone tuaj, por mund të ketë momente kur dëshironi të kontrolloni iPhone ose iPad pa e prekur. Për shembull, kur jam jashtë në një shëtitje në mëngjes në dimër, nuk mund të aksesoj lehtësisht iPhone ose Apple Watch. Telefoni është në xhepin e brendshëm të një pallto të rëndë dhe Apple Watch është e mbuluar me doreza. Kjo është arsyeja pse është kaq e dobishme sa Ora më lejon të personalizoj gjestet në mënyrë që të mund ta kontrolloj telefonin tim duke shtrënguar gishtat ose duke shtrënguar dorën në grusht.

Mund të përdorni Apple Watch për t’u kthyer në ekranin bazë, për të aktivizuar Siri dhe për të parë Qendrën e Njoftimeve dhe Qendrën e Kontrollit, si dhe për të kaluar ndërmjet aplikacioneve në iPhone ose iPad. Disa nga këto, si ndërruesi i aplikacioneve, janë krijuar për njerëzit me lëvizshmëri të kufizuar për t’i përdorur së bashku me VoiceOver ose Kontrollin e ndërprerës. Nëse gjeni kohë për të konfiguruar “Controllin e çelësit”, atëherë mund të përdorni gjithashtu Apple Watch për të zgjedhur dhe shfletuar aplikacionet dhe njoftimet në telefonin tuaj. Duhet pak praktikë, por mund të jetë e dobishme në situata pa duar. Ose thjesht mund të mbështeteni në aktivizimin e Siri për ta bërë atë për ju. Ju keni shumë opsione.

Ja si ta bëni:

Shkoni te menyja e aksesueshmërisë në aplikacionin Cilësimet në orën tuaj.
Lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi Kontrolli i pajisjeve në afërsi.
Një listë e pajisjeve të përshtatshme në afërsi do të shfaqet. Zgjidhni atë që dëshironi.
Ju duhet të shihni gjashtë butona. Nga e majta në të djathtë, nga lart poshtë, ato janë: Butoni Home, Ndërruesi i aplikacioneve, Qendra e Njoftimeve, Qendra e Kontrollit, Siri dhe Opsionet. Prekni ndonjë nga këto për të shfaqur ato funksione në iPhone ose iPad tuaj.
Butoni Options është i veçantë. Kur ta prekni atë, do të keni mundësi të përdorni kontrollet e përgjithshme të lartpërmendura, si dhe butonat e kontrollit të medias. Poshtë kësaj, do të mund të caktoni gjithashtu veprime të personalizuara për gjestet e dorës, kapjen, dyfishimin dhe shtrëngimin e grushtit. Për veprimet, mund të zgjidhni midis kontrolleve të përgjithshme dhe të luajtjes së medias.

Më pëlqen të përdor gjeste kur dëgjoj muzikë dhe duart e mia janë të zëna përndryshe. Kam vendosur pinch-in për të kapërcyer në pjesën tjetër, shtypjen e dyfishtë për të ulur volumin dhe shtrëngimin për të ndalur ose luajtur këngën aktuale. Është e dobishme kur jam deri në bërryl në sfungjerin e enëve, kam veshur mëngë të gjata ose nëse duart e mia janë të çrregullta nga gatimi ose pjekja.

Nëse ju pëlqen ideja e përdorimit më të gjerë të gjesteve ose navigimit pa duar, shikoni udhëzuesin tonë se si të përdorni prekjen ndihmëse.

Një përdorim i dukshëm është të komandoni Siri në orën tuaj për të kontrolluar shtëpinë tuaj inteligjente. Nëse e keni konfiguruar tashmë HomeKit, nuk keni pse të bëni shumë. Ju thjesht mund ta tërhiqni Siri-n në kyçin tuaj dhe t’i tregoni se çfarë të bëjë.

Por nëse e keni konfiguruar shtëpinë tuaj inteligjente përmes Alexa, mund të përdorni akoma Apple Watch për të kontrolluar shtëpinë tuaj. Për shembull, aplikacioni Voice in a Can është një zgjidhje e përshtatshme. Pasi të instalohet, mund ta përdorni atë aplikacion për të lëshuar komanda zanore te Alexa përmes orës suaj inteligjente. Nëse keni pak durim shtesë, mund të programoni gjithashtu butonin e Veprimit të Apple Watch Ultra ose të përdorni shkurtoret e Siri për të nisur aplikacionin. (Udhëzimet mund t’i gjeni në faqen e Voice in a Can’s.) Kushton 1,99 dollarë, por nëse shtëpia juaj është plotësisht e pajisur, mund t’ia vlejë shpenzimi.

foto

Apple Watch gjithashtu mund të zhbllokojë makinat dhe Mac. Ne kemi një udhëzues hap pas hapi se si të zhbllokoni Mac-in tuaj me orën tuaj këtu. Makinat, nga ana tjetër, janë pak më të ndërlikuara.

Nëse dëshironi të zhbllokoni makinën tuaj me Apple Watch, gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni nëse makina juaj është madje e përputhshme. Për momentin, nuk ka shumë opsione nëse nuk keni një BMW relativisht të re, por disa makina Genesis dhe Kia janë gjithashtu të mbështetura. Ju mund ta kontrolloni këtë listë. Makinat e përputhshme do të kenë një simbol të vogël kyç pranë tyre.

Përveç nevojës për një makinë të përputhshme, do t’ju duhet gjithashtu:

iPhone XS ose më vonë
Apple Watch Seria 5 ose më vonë
Për t’u identifikuar në pajisjet tuaja me Apple ID tuaj
Pasi kjo është bërë:

Hapni aplikacionin e prodhuesit të makinës tuaj ose përdorni Car Play dhe ndiqni udhëzimet për të konfiguruar një çelës dixhital në iPhone tuaj.
Do t’ju kërkohet të hapni aplikacionin Wallet. Prekni Vazhdo.
Mund t’ju kërkohet të çiftoni iPhone tuaj duke e vendosur në lexuesin e çelësave të makinës suaj. Kjo mund ose nuk mund të shtojë automatikisht edhe Apple Watch tuaj.
Nëse jo, mund ta shtoni manualisht çelësin dixhital të makinës në Apple Watch. Drejtohuni te aplikacioni Watch në iPhone tuaj. Prekni Wallet & Apple Pay dhe do të shihni çelësin e makinës suaj. Prekni butonin Shto.
Nga atje, ju mund të jeni në gjendje të kyçni, zhbllokoni dhe ndizni makinën tuaj në disa mënyra – por kjo do të varet nga modeli dhe prodhuesi juaj. Disa makina, për shembull, do t’ju lejojnë të përdorni “hyrje pasive”. E gjithë kjo do të thotë se makina do të zhbllokohet automatikisht kur të afroheni, do të nisë sapo të futeni brenda dhe do të kyçet kur parkoni dhe largoheni. Të tjerët do t’ju lejojnë ta bëni këtë nga distanca ose do t’ju kërkojnë ta mbani orën te doreza e derës ose te lexuesi i çelësave.

Apple Watch është një orë inteligjente sepse mund të bëjë më shumë sesa thjesht të gjurmojë hapat ose të marrë telefonata. Në varësi të stilit tuaj të jetesës, ai mund të jetë i dobishëm si një telekomandë rezervë ose çelës makine — ose të mundësojë kontrollin pa duar të pajisjeve të tjera. Dhe ndërsa kërkon pak të menduar, strategji, konfigurim dhe praktikë, fitimi është më shumë paqe mendore dhe fleksibilitet më i madh në mënyrën se si pajisjet tuaja përshtaten në jetën tuaj.