Apple e mban të thjeshtë, do ta quajë inteligjencën artificiale të saj Apple Intelligence

foto

WWDC e Apple është afër, ku më në fund pritet të zbulojë se çfarë ka në mëngë në frontin e inteligjencës artificiale. Një pyetje e hapur ishte se çfarë emri do të zgjidhte kompania për teknologjinë e saj dhe duket se thjesht do të bashkëvendosë plotësisht terminologjinë e AI dhe do ta quajë Apple Intelligence.

foto

Sipas Mark Gurman të Bloomberg, Apple Intelligence do të debutojë javën e ardhshme dhe do të përfshihet në gjeneratën e ardhshme të sistemeve operative iPhone, iPad dhe Mac të Apple. Apple thuhet gjithashtu se po bashkëpunon me OpenAI për t’u ofruar përdoruesve të Apple një chatbot të stilit ChatGPT. AI do të përbëjë afërsisht gjysmën e prezantimit të Apple WWDC, thotë Gurman.

foto

Do të jetë kulmi i viteve të punës për Apple. Kompania ishte tashmë mirë në AI që nga viti 2020 kur dolën lajmet se kishte blerë më shumë kompani të AI se çdo firmë tjetër e madhe e teknologjisë në atë kohë. Shumica e blerjeve ishin për të ndihmuar Siri të performonte më mirë, por disa ishin në pritje të valës së AI që do të vinte. Të hënën, pritet që Apple të fusë disa nga inteligjencat e reja të inteligjencës artificiale në Siri, e cila është çaluar në hapësirën e asistentit zanor.

Thashethemet rreth Apple Intelligence përfshijnë raporte se do të funksionojë tërësisht në pajisje pa një lidhje interneti, e cila nuk është gjithmonë e disponueshme me përpjekjet e tjera të AI.

Fjalimi kryesor i Apple për WWDC fillon në orën 10:00 PT / 13:00 ET të hënën, më 10 qershor. Përveç lajmeve të AI, shikoni për detaje mbi iOS 18 dhe iPadOS 18, si dhe macOS 15 dhe versionet e gjeneratës së ardhshme të watchOS, visionOS, dhe madje edhe një menaxher të ri fjalëkalimesh.