Apple mund të jetë duke punuar për një iPhone më të shtrenjtë ‘Ultra’

foto

Vitin e ardhshëm mund të shihet prezantimi i një iPhone të ri të flamurit. Sipas Mark Gurman të Bloomberg, Apple po shqyrton nëse do të lëshojë një iPhone më të shtrenjtë “Ultra” që do të vendoset mbi iPhone Pro dhe Pro Max. Ai thotë se pajisja mund të arrijë në fillim të vitit të ardhshëm.

foto

Nëse e keni ndjekur shkrimin e Gurman për një kohë, mund të kujtoni se ai më parë kishte raportuar se Apple po shqyrtonte nëse do të riemëronte iPhone 15 Pro Max në iPhone 15 Ultra. Tani, ai thotë se ka prova që sugjerojnë se Apple dëshiron të ofrojë në vend të kësaj një iPhone më të fuqishëm dhe më të shtrenjtë për konsumatorët me takë të mirë. Në mënyrë të veçantë, Gurman tregon një koment të fundit të bërë nga CEO i Apple, Tim Cook. “Iphone është bërë kaq integral [në] jetën e njerëzve”, u tha Cook analistëve kur u pyet nëse çmimi mesatar në rritje i iPhone ishte i qëndrueshëm. “Unë mendoj se njerëzit janë të gatshëm të shtrihen vërtet për të marrë më të mirën që mund të përballojnë në atë kategori.”

foto

Se si Apple do ta diferencojë modelin e ri është më e vështirë të thuhet. Gurman sugjeron që iPhone Ultra mund të shfaqë një procesor më të shpejtë, pajisje më të mirë të kamerës se Pro dhe Pro Max dhe një ekran edhe më të madh. “Mund të ketë gjithashtu më shumë veçori të ardhshme, të tilla si heqja përfundimisht e portit të karikimit,” shton ai.

Vlen të përmendet raportet në linjën e iPhone 15 sugjerojnë se Apple tashmë po kërkon më shumë mënyra për të dalluar modelet Pro nga vëllezërit e motrat e tyre të zakonshme. Për shembull, një raport i fundit tha se variantet e ardhshme Pro mund të shfaqin lidhjen WiFi 6E, ndërsa iPhone 15 dhe iPhone 15 Plus dërgohen me antena më të vjetra WiFi 6. Modelet Pro mund të vijnë me veçori të tjera diferencuese, duke përfshirë kornizat e ridizajnuara të titanit me butona haptik të volumit dhe fuqisë. Apple gjithashtu thuhet se do të pajisë Pro Max me një lente kamera periskopi.