BYD e Kinës është duke kapur hapin me Tesla në shitje

foto

Sipas shifrave të shitjeve të publikuara nga Reuters, prodhuesi kryesor kinez i EV-ve, BYD, është duke e zënë hapin me Tesla-n në shitje. Kompania shënoi një rritje prej 21 për qind në shitjet e automjeteve elektrike gjatë tremujorit të dytë. Kjo arrin në 426,039 EV nga prilli në qershor, që është vetëm 12,000 automjete më pak se dërgesat e vlerësuara të Tesla për të njëjtën periudhë kohore. Kjo e vendos BYD në një pozicion të mirë për t’u bërë shitësi kryesor në botë.

foto

Tesla sapo raportoi një rënie prej pesë për qind në dërgesat për tremujorin më të fundit, që është hera e parë që kompania ka përjetuar ndonjëherë rënie dy tremujorësh radhazi. Prodhoi 410,831 njësi dhe dorëzoi 443,956 EV në tremujorin e dytë. Prodhimi u ul me mbi 20,000 njësi krahasuar me tremujorin e parë. Analistët si Barclays parashikuan një rënie edhe më të madhe, kështu që ky është (lloj) lajm i mirë për kompaninë.

foto

Ka shumë faktorë që ndikojnë në rënien e Teslës, por më i madhi ka të ngjarë fakti që duket se ka braktisur modelet buxhetore në favor të robotaksisë dhe kafshëve distopike prej çeliku inox. Makinat e BYD janë jashtëzakonisht të lira, me Pulëbardhën e lëshuar së fundmi duke filluar nga vetëm 10,000 dollarë. Natyrisht, kompania nuk ka ende një prani të madhe në SHBA dhe tarifat për automjetet e importuara kineze shpresojnë ta mbajnë atë në atë mënyrë. BE-ja ka marrë një qasje të ngjashme për të frenuar fluksin e automjeteve elektrike kineze të lira.

BYD është pjesë e strategjisë industriale të Kinës për të rrëzuar prodhuesit e makinave amerikane , megjithëse ka një mënyrë të sigurt për të frenuar valën. Prodhuesit e automjeteve duhet të prodhojnë automjete elektrike më të lira. BYD po bëhet një fenomen global sepse prodhon EV-të të përshtatshme për buxhetin që nuk janë pjesë e mbeturinave. Disa prodhues kanë marrë parasysh. Shikoni Nissan Leaf, për shembull, ose Hyundai Kona. Një kompani që duket se e ka injoruar plotësisht memorandumin? Tesla.