Chatboti i ri i AI-së i Roblox do t’ju ndihmojë të ndërtoni botë virtuale

foto

Roblox njoftoi një asistent të ri bisedor të AI në Konferencën e Zhvilluesve të Roblox 2023 (RDC) që mund t’i ndihmojë krijuesit të krijojnë më lehtë përvoja për aplikacionin popullor social. Mjeti i ri, Roblox Assistant, bazohet në veçoritë e shpallura më parë që i lejojnë krijuesit të ndërtojnë asete virtuale dhe të shkruajnë kode me ndihmën e AI gjeneruese.

foto

Me Roblox Assistant, krijuesit do të jenë në gjendje të shkruajnë kërkesa për të bërë gjëra të tilla si gjenerimi i mjediseve virtuale. Në një demonstrim, dikush shkruan “Dua të bëj një lojë të vendosur në rrënojat e lashta” dhe Roblox hedh disa gurë, kolona të mbuluara me myshk dhe arkitekturë të thyer. “Bëni lojtarin të pjellë pranë një zjarri kampi në rrënoja” shton një zjarr kampi dhe një stol. “Shto disa pemë që lojtari të presë” shton pemë aty pranë. Roblox do të rrëmbejë asete ose nga tregu i tij ose nga biblioteka juaj e aseteve vizuale, sipas zëdhënësit të Roblox, Roman Skuratovskiy.

foto

Ju mund ta shihni atë demo dhe disa shembuj të tjerë në videon më poshtë nga Roblox.

Në përgjithësi jam skeptik për AI gjeneruese, por mendoj se ky është një përdorim mjaft interesant për teknologjinë. Në një intervistë me Shkence.info, CTO i Roblox, Daniel Sturman përshkroi se si mjeti mund të jetë në gjendje të krijojë sjellje bazë të lojës, si teleportimi në një vend nëse prek një derë. Asistenti Roblox mund të ndihmojë gjithashtu me kodimin dhe t’u përgjigjet pyetjeve rreth zhvillimit në Roblox , të cilat mund të jenë mjete të dobishme për krijuesit në platformë.

Fatkeqësisht, krijuesit nuk do të jenë në gjendje të përdorin Roblox Assistant menjëherë, pasi Sturman tha se mjeti do të dalë në treg në fund të këtij viti ose në fillim të vitit të ardhshëm.

Në fund të fundit, Roblox ka vizione më të mëdha për Roblox Assistant, dhe Sturman ngacmoi se ai mund të gjeneronte lojëra të sofistikuara dhe madje të bënte modele 3D nga e para. Nëse gjithçka funksionon, mund ta sjellë Roblox në përputhje me vizionin e CEO David Baszucki për lehtësinë e dizajnit të ngjashëm me Westworld .

Thënë kështu, këto mjete gjeneruese të AI mund t’i heqin punën komunitetit të zhvilluesve dhe krijuesve të Roblox , dhe unë e pyeta Sturman se çfarë do t’u thoshte njerëzve që shqetësohen për këtë. “Unë besoj fuqimisht se AI gjeneruese do të zvogëlojë varësinë e krijuesve tanë ndaj aftësive specifike teknike dhe do të mundësojë diferencimin e madh midis krijuesve të jetë shkëndija e gjeniut që ata kanë në atë se çfarë duhet të jetë një përvojë dhe si duhet të funksionojë.” “Ne do të duhet të presim dhe të shohim nëse është kështu, por duke pasur parasysh tendencën e AI për të bërë gjëra që mund të jenë pak më të këqija , dyshoj se do të ketë ende nevojë për zhvillues dhe krijues me përvojë të Roblox për të punuar me dorë.

Roblox diskutoi gjithashtu disa përditësime të tjera të bazuara në AI në RDC. Njëra do t’ju lejojë të krijoni një avatar nga një imazh dhe një mesazh teksti, që do të thotë se mund të jetë më e lehtë të krijoni një avatar që të duket më shumë si ju. Në skenë në RDC, Baszucki tregoi se si mjeti mund të përdorej për të bërë një version tërheqës dhe vizatimor të tij. Ky mjet është vendosur të dalë në 2024. Kompania gjithashtu dëshiron t’ju lejojë të përdorni AI gjeneruese për t’i bërë gjërat drejtpërdrejt brenda përvojave të tjera të Roblox .

Një tjetër mjet përdor AI për të moderuar bisedat zanore në kohë reale, gjë që mund të reduktojë toksicitetin në platformë. Kompania filloi testimin e këtij mjeti në gusht dhe “do të vendosë së shpejti modelin anglez, me katër gjuhë të tjera deri në fund të vitit”, sipas zëdhënësit Roman Skuratovskiy. Këto gjuhë do të jenë spanjisht, italisht, gjermanisht, portugalisht.

Roblox, si shumë kompani , beson se është i pajisur mirë për të përdorur AI për të ndihmuar njerëzit që përdorin shërbimet e saj. “Ne nuk jemi një çekiç që kërkon një gozhdë,” thotë Sturman. “Ne kemi mjaft gozhda. Ne e dimë se çfarë do të thotë të aftësosh krijuesit.” Mjetet e tij të AI duken vërtet të dobishme; Gjithmonë kam dashur të bëj një lojë video, edhe pse nuk e di se si, dhe Roblox Assistant duket si diçka që të paktën mund të më ndihmojë të filloj.