ChatGPT GPT-4 sapo mori një përmirësim të madh

foto

Inteligjenca artificiale vazhdon të bëhet më e zgjuar: një tjetër përmirësim i rëndësishëm është shtyrë për ChatGPT, ka njoftuar zhvilluesi i saj OpenAI, dhe veçanërisht për modelin GPT-4 Turbo të disponueshëm për ata që paguajnë për ChatGPT Plus, Team ose Enterprise.

foto

OpenAI thotë se ChatGPT tani do të jetë më i mirë në shkrim, matematikë, arsyetim logjik dhe kodim – dhe ka grafikët për ta vërtetuar atë. Publikimi është etiketuar me datën 9 Prill dhe zëvendëson modelin GPT-4 Turbo që u hodh në treg më 25 janar.

foto

Duke gjykuar nga grafikët e ofruar, kërcimet më të mëdha në aftësi janë në matematikë dhe GPQA, ose në nivel të diplomuar Google -Proof Q&A – një pikë referimi e bazuar në pyetje me zgjedhje të shumëfishta në fusha të ndryshme shkencore.

Sipas OpenAI, ChatGPT i ri dhe i përmirësuar është gjithashtu “më i drejtpërdrejtë” dhe “më pak i folur” dhe do të përdorë “më shumë gjuhë bisedore”. Në përgjithësi, pak më shumë si njeriu atëherë. Përfundimisht, përmirësimet duhet të rrjedhin edhe te përdoruesit që nuk paguajnë.

Në një shembull të dhënë nga OpenAI, teksti i krijuar nga AI për një SMS që synon të përgjigjet në një ftesë darke është gjysma e gjatësisë dhe shumë më tepër në pikën – me disa nga fjalët dhe fjalitë më pak thelbësore të copëtuara për thjeshtësi.

Një përmirësim tjetër i rëndësishëm është se të dhënat e trajnimit mbi të cilat bazohet ChatGPT tani shkojnë deri në dhjetor 2023, në vend të prillit 2023 si me modelin e mëparshëm, i cili duhet të ndihmojë me pyetjet dhe përgjigjet aktuale.

Është e vështirë të testosh chatbot-et e AI nga versioni në version, por në eksperimentet tona me ChatGPT dhe GPT-4 Turbo zbuluam se tani di për ngjarje më të fundit – si lansimi i iPhone 15. Megjithatë, meqenëse ChatGPT nuk ka mbajtur ose përdorur kurrë një iPhone, nuk është afër të ofrojë informacionin që do të merrni nga rishikimi ynë i iPhone 15.