Cili është shfletuesi më i shpejtë për Windows 10 në 2021?

foto

Programi më i rëndësishëm në kompjuterin tuaj është shfletuesi juaj në internet. Sigurisht, puna juaj mund të jetë në QuickBooks, Photoshop ose Premiere Pro, por ku gjeni informacion ose shkëmbeni email? Përgjigje: Shfletuesi juaj i uebit. Google ka vërtetuar se gjithçka që ju nevojitet për të bërë më së shumti është shfletuesi i uebit Chrome në një Chromebook. Dhe, Microsoft dëshiron që ju të kaloni në kompjuterin cloud të Windows 365 të bazuar në ueb. Dhe, çfarë ju nevojitet për të marrë më shumë nga shfletuesi juaj i internetit? Shpejtësia, shpejtësia dhe akoma më shumë shpejtësi.

Zhvilluesit e shfletuesve të uebit e dinë këtë, kështu që kohët e fundit ka pasur shumë përpjekje prapa bërjes së tyre gjithnjë e më të shpejtë. Pra, kush është më i shpejti tani? Kam vënë në provë shfletuesit më të njohur të Windows 10.

Këtu janë pretendentët tanë sipas popullaritetit. Së pari vjen Google Chrome 93. easilyshtë lehtësisht shfletuesi në internet më i popullarizuar. Më pas është Microsoft Edge 93, i cili kohët e fundit kaloi në përdorimin e shfletuesit të internetit Chromium me burim të hapur të Google. Sot, me përjashtim të Mozilla Firefox, të gjithë shfletuesit e internetit që kanë rëndësi, si Opera, Vivaldi dhe Brave, funksionojnë mbi bazën e burimit të hapur të Chrome Chromium. Firefox, megjithëse në rënie në popullaritet, është shfletuesi i tretë më i popullarizuar i uebit në Windows.

Besoni apo jo, Internet Explorer (IE) 11 është akoma atje, duke u shfaqur si shfletuesi tjetër më i popullarizuar i Windows 10. Sidoqoftë, edhe në standardet e mia të shfletuesit të vitit 2018, ishte thjesht e tmerrshme. Unë e hodha një vështrim të shpejtë dhe vendosa që midis Microsoft që po bëhej gati për ta tërhequr atë dhe performancës së tij të tmerrshme, nuk do të humbja kohë duke e përcaktuar atë. Nëse jeni ende duke përdorur IE, thjesht ndaloni tashmë. Do të jeni më mirë me çdo gjë tjetër.

Firefox u ndoq nga Opera 78. Ky ishte fillimisht një shfletues me bazë Norvegjeze, por u ble nga një kompani kineze e kapitalit privat në vitin 2016. Tjetra është Brave 1.29. Pronarët e këtij shfletuesi me burim të hapur pretendojnë se bëjnë punën më të mirë për të mbrojtur privatësinë tuaj. Megjithatë, në vitin 2020 ata pranuan se ndanin përgjigjet e paracaktuara të plotësimit automatik me një shkëmbim filial të kriptomonedhës. Më në fund, është Vivaldi 4.1. Kjo u fillua nga mërgimtarët e Operës, të cilët humbën komunitetin dhe pamjen dhe ndjenjën e Operës origjinale.

Edhe pse të gjithë këta shfletues, përveç Firefox -it, janë vëllezër klon, ata nuk kanë të njëjtën performancë. Secili shitës ka ndryshuar kodin Chromium për t’i bërë ato krejt të ndryshëm nga njëri -tjetri.

Unë i kam përcaktuar këto shfletues në kompjuterin tim testues Windows 10 Beelink GTR7 Mini. Kjo funksionon Window 10 Pro Update Maj 2021, versioni 21H1. Mundësohet nga një procesor AMD Ryzen 7 3750H 4GHz. CPU mbështetet nga 16 GB RAM DDR4. Për ruajtje, vjen e pajisur me një SSD NVMe 512 GB. It’sshtë i lidhur me internetin përmes NETGEAR 8-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (GS108) dhe një lidhje kabllore Spectrum Gigabit, e cila me të vërtetë siguron pak më shumë se 900 Megabit për sekondë (Mbps) shpejtësi.

Së pari ishte JetSteam 2.0, i cili përbëhet nga 64 teste më të vogla. Kjo paketë standarde JavaScript dhe WebAssembly përqendrohet në aplikacione të avancuara në internet. Ai shpërblen shfletuesit që fillojnë shpejt, ekzekutojnë kodin shpejt dhe funksionojnë pa probleme. Rezultatet më të larta janë më të mira në këtë pikë referimi.

Chrome e fitoi këtë konkurs lehtësisht me një rezultat prej 114.132. Opera, disi për habinë time, doli e dyta me 105.95. Pas tij ishte Edge me 103.774. Tjetri ishte Vivaldi me 100.437, me një epërsi të vogël ndaj 99.231 të Brave. Sidoqoftë, surpriza e vërtetë ishte Firefox me 73.208 të tmerrshëm.