Discord-i tani kushton 15 miliardë dollarë në asete

foto

Mosmarrëveshja është shumë e nxehtë tani. Me një listë në rritje të interesit nga partnerët e mundshëm të biznesit – përfshirë Twitter, Amazon dhe Epic Games – CEO dhe themeluesi i saj Jason Citron madje kishte topa për të refuzuar një blerje të Microsoft prej 12 miliardë dollarësh. Tani, pas një eksodi të dukshëm nga mediat sociale në shërbimet e bisedave private, Citron po konkurron të rrëmbejë zemrat e jo-lojtarëve dhe investitorëve të mëdhenj, me planet për të rritur vlerën e kompanisë në rreth 15 miliardë dollarë.

Në një intervistë për Financial Times, Citron thotë se “ekziston kjo prirje e madhe [e njerëzve që largohen nga] transmetimi i shërbimeve të komunikimit të hapur në mediat sociale në vende më të vogla dhe intime.” Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për shërbimet e bisedave private si Discord. “Ne jemi një pjesë domethënëse e asaj se si po evoluon në internet,” shton Citron.

Që nga goditja e pandemisë, gjithnjë e më shumë lojtarë kishin filluar të joshin miqtë e tyre në platformë në vend të takimeve ballë për ballë. Dhe filmi i ri i kompanisë “Imagjinoni një vend”, me protagonist Danny DeVito, po ndihmon për të ndezur ëndrrën e korrjes së përdoruesve jo të lojërave.

Aktualisht kompania ka një vlerë prej rreth 7 miliardë dollarë, por, ndërsa eksodi i dukshëm i mediave sociale vazhdon, Discord po kërkon të degëzohet në një përpjekje për të dyfishuar atë shifër. Artikulli zbulon, sipas një gazete të Newcomers, Discord po kërkon të dyfishojë afërsisht vlerën e kompanisë në rreth 15 miliardë dollarë në një “raund financimi” të ardhshëm dhe po synon një listë publike. Kjo do të thotë më shumë potencial për aksionerët që të hyjnë.

Në fillim të këtij viti, Sony arriti një marrëveshje të aksioneve të pakicës me Discord. Kështu që deri në këtë kohë vitin e ardhshëm, ne mund të presim që të shohim shërbimin e bisedave të përhapur në platformat PlayStation, dhe siç pranon Citron, “Ne kemi folur me të gjithë prodhuesit e tastierës.” Do të thotë se qëndrimi mund të rritet për të përfshirë emra të tjerë të mëdhenj si Xbox dhe Nintendo, gjithashtu.

Ne po shohim një vrull të jashtëzakonshëm nga Discord, atëherë, dhe kjo nuk pritet të ngadalësohet së shpejti. Me 150 milion përdorues aktivë mujorë, dhe në rritje, ka pak dyshim se Discord po merr përsipër peizazhin e bisedave private. Së pari në PC, dhe shumë shpejt në tastierë.