foto

Discord po lançon funksionin e tij Threads sot për të lejuar serverët të përmirësojnë para-mbrapa bisedat në shërbim. Threads është dukshëm e ndryshme nga tipari Reply që Discord prezantoi vitin e kaluar dhe përdoruesit do të jenë në gjendje të krijojnë biseda të reja me ndërprerje duke përdorur një opsion të ri “#” nëpër Windows, macOS, Linux, iOS, Android dhe web sot.

Temat funksionojnë shumë ngjashëm me atë që bëjnë në shumë klientë të tjerë të bisedës, duke lejuar përdoruesit e Discord të ndajnë një bisedë larg nga një burim i kanalit kryesor. Një burim i veçantë gjenerohet për bisedat e ndërprera dhe administratorët e serverit Discord do të jenë në gjendje të kontrollojnë se cilët anëtarë të një serveri mund të marrin pjesë në fije. Moderatorët madje do të jenë në gjendje të heqin njerëzit nga temat nëse ata janë të mundimshëm.

Mosmarrëveshja po paraqet gjithashtu fije publike dhe private. Temat publike në një kanal do të lejojnë çdo anëtar me lejen e dërgimit të mesazheve të fillojë dhe t’u përgjigjet temave, por lidhjet private do t’ju lejojnë anëtarëve të caktuar të krijojnë dhe të bisedojnë privatisht. Ju do të jeni në gjendje t’i ftoni njerëzit në një fije private ose t’i shtoni manualisht.

Discord do të arkivojë automatikisht fijet brenda 24 orësh në mënyrë që të përpiqet të zvogëlojë rrëmujën për kanalet. Ju përsëri do të jeni në gjendje të lexoni temat në një skedë arkivi, por nuk do të jeni në gjendje t’i përgjigjeni atyre pasi të arkivohen. Administratorët e serverit mund ta konfigurojnë këtë deri në tre ditë për arkiv si parazgjedhje, por nëse një server rritet në nivelin 2 me nxitjet Nitro, atëherë fijet private dhe një opsion arkivor njëjavor do të jenë në dispozicion.

Temat do të hapen në një panel me pamje të ndarë në Discord, me një mundësi për të parë një fije në ekran të plotë duke klikuar mbi të në listën e kanaleve. Në një server të zënë, kjo do të thotë që lista e kanaleve mund të rritet për nga madhësia nëse përdoruesit krijojnë shumë fije. Por qëllimi i përgjithshëm është të shmangni dhimbjen e kokës nga biseda të ndryshme të ndryshme që ndodhin njëherësh në një kanal të vetëm, dhe temat sigurisht që do të jenë të dobishme për serverët më aktivë të Discord.