Instagram i bën llogaritë nën 16 vjeç private si parazgjedhje

foto

Testet treguan se vetëm një në pesë persona vendoste për një llogari publike kur vendosja private ishte e paracaktuar, tha ai.

Dhe mbajtësve ekzistues të llogarisë do t’u dërgohet një njoftim “duke nënvizuar përfitimet” e kalimit në privat.

Por Instagram gjithashtu tha se po shtynte përpara me aplikacione të reja për nën-13 vjeç, pavarësisht një reagimi nga disa grupe.

“Realiteti është se ata janë tashmë në internet dhe, pa asnjë mënyrë të pagabueshme për të ndaluar njerëzit që të mos prezantojnë keq moshën e tyre, ne duam të ndërtojmë përvoja të dizajnuara posaçërisht për ta, të menaxhuara nga prindërit dhe kujdestarët,” tha kompania mëmë Facebook.

Edhe pse po zhvillonte gjithashtu sisteme të inteligjencës artificiale për të gjetur dhe hequr llogari nën moshë.

Projekt-ligji i ardhshëm i Sigurisë Online u vë barrën gjigantëve të teknologjisë për të siguruar masa të mjaftueshme mbrojtëse për të parandaluar fëmijët që të kenë përmbajtje potencialisht të dëmshme.

Në mars, ajo njoftoi se përdoruesit e moshuar do të ishin në gjendje t’u dërgojnë mesazhe adoleshentëve që tashmë i ndiqnin vetëm ata.

Por sistemi mbështetet në moshën e shënuar në llogari – diçka që përdoruesit e rinj mund të gënjejnë për të shmangur kufizime të tilla.

Instagram tha se azhurnimet e tij të fundit kishin të bënin me “vendosjen e ekuilibrit të duhur”.

“Historikisht, ne u kërkuam të rinjve të zgjidhnin midis një llogarie publike ose një llogari private kur regjistroheshin në Instagram por hulumtimi ynë i fundit tregoi se ata vlerësojnë një përvojë më private,” tha kompania.

Një tjetër ndryshim i tij – parandalimi i llogarive që tregojnë “sjellje potencialisht të dyshimtë”, siç është bllokimi i mesazheve ose ndjekja e llogarive të fëmijëve – do t’i bënte ato “të vështira për t’u gjetur për të rritur të caktuar”, tha Instagram.

Ndërkohë, “një qasje më paraprake” do të shohë reklamuesit në gjendje të synojnë fëmijët bazuar vetëm në moshë, gjini dhe vendndodhje, në vend të interesave dhe zakoneve të shfletimit në internet.

Dhe ndërsa mbron reklamat e synuara në përgjithësi dhe veçoritë e zgjedhjes që ka për disa lloje, Instagram tha: “Ne kemi dëgjuar nga avokatët e të rinjve se të rinjtë mund të mos jenë të pajisur mirë për të marrë këto vendime.”