Djali dymbëdhjetë vjeçar fiton 290,000 £ nga logot e balenave

foto

Me NFT -të, veprat e artit mund të “shenjohen” për të krijuar një certifikatë dixhitale të pronësisë që mund të blihet dhe shitet.

Ato në përgjithësi nuk i japin blerësit veprën e vërtetë të artit ose të drejtën e autorit të tij.

Benyamin Ahmed po i mban të ardhurat e tij në formën e Ethereum – kriptomonedhës në të cilën ato u shitën.

Kjo do të thotë se ato mund të rriten ose ulen në vlerë dhe nuk ka asnjë mbështetje nga autoritetet nëse portofoli dixhital në të cilin ai i mban ata është hakuar ose komprometuar.

Ai kurrë nuk ka pasur një llogari bankare tradicionale.

Shokët e klasës së Benyamin nuk janë ende në dijeni të pasurisë së tij të re të zbuluar, megjithëse ai ka bërë video në YouTube për hobin e tij, të cilin ai e shijon së bashku me notin, badminton dhe taekwondo.

“Këshilla ime për fëmijët e tjerë që ndoshta duan të hyjnë në këtë hapësirë ​​është të mos e detyroni veten të bëni kodim, ndoshta sepse ju bëni presion nga bashkëmoshatarët – njësoj sikur ju pëlqen të gatuani, të bëni gatim, nëse ju pëlqen të vallëzoni, të bëni vallëzime, vetëm bëje atë në maksimumin e aftësive të tua, “tha ai.

Babai i Benyamin, Imran, një zhvillues softuerësh që punon në financat tradicionale, inkurajoi Benyamin dhe vëllain e tij, Yousef, të fillojnë kodimin në moshën pesë dhe gjashtë vjeç.

Fëmijët kanë pasur avantazhin e një rrjeti të fortë ekspertësh të teknologjisë për të thirrur për këshilla dhe ndihmë – por ai është jashtëzakonisht krenar për ta.

“Ishte një ushtrim pak argëtues – por e kuptova shumë herët se ata ishin vërtet të gatshëm për të dhe ishin vërtet të mirë,” tha Imran.

“Kështu që ne filluam të bëhemi pak më seriozë – dhe tani është çdo ditë e vetme … por ju nuk mund t’i ngatërroni këto gjëra, nuk mund të thoni që do të mësoj kodimin në tre muaj.”

Djemtë bënë 20 ose 30 minuta ushtrime kodimi në ditë – përfshirë pushimet, tha ai.

Weha Whales është koleksioni i dytë i artit dixhital të Benyamin, pas një grupi të mëparshëm të frymëzuar nga Minecraft që shitej më pak.

Këtë herë, ai mori frymëzim nga një imazh i njohur i pixelated meme balene dhe një stil popullor i artit dixhital, por përdori programin e tij për të krijuar një grup prej 3,350 balenash të tipit emoji.

“Ishte interesante të shihja të gjithë ata që çelin, pasi ato u shfaqën në ekranin tim duke gjeneruar ngadalë,” tha ai.

Benyamin tashmë është duke punuar në koleksionin e tij të tretë, me temë superhero.

Ai gjithashtu do të donte të bënte një “lojë nënujore” ku shfaqen balenat.

“Kjo do të ishte e mahnitshme,” tha ai.

Imran është “100% i sigurt” se djali i tij nuk e ka shkelur ligjin për të drejtën e autorit dhe ka angazhuar avokatët që të “kontrollojnë” punën e tij, si dhe të marrë këshilla se si të shënojë modelet e tij.

Bota e artit është e ndarë mbi tendencën aktuale për NFT -të.

Artistët thonë se ato janë një linjë shtesë e dobishme e të ardhurave.

Dhe ka shumë histori të shitjeve të larta.

Por ka edhe skepticizëm nëse ato janë një investim realist afatgjatë.

Dhe ish -ankandi i Christie’s Charles Allsopp tha për BBC News se blerja e tyre nuk kishte kuptim.

“Ideja për të blerë diçka që nuk është atje është thjesht e çuditshme,” tha ai në fillim të këtij viti.

“Njerëzit që investojnë në të janë filxhanë të vegjël – por shpresoj që ata të mos humbasin paratë e tyre.”