Ethereum bie me 7.6% ndërsa tregjet e kriptovalutës ngecin

foto

Gjatë 24 orëve të fundit, Ethereum ka rënë 7.6%, duke rënë pak nën shenjën kryesore prej $ 3,000. Në kohën e shtypit, kriptovaluta po tregtohet me 2,934 dollarë, sipas CoinGecko.

Javën e kaluar, Ethereum është rritur me 14.9%. Që nga nivelet më të ulëta lokale më 20 korrik, kur aseti tregtohej në 1,734 dollarë, kripto numër dy është rritur gati 70%.

Këto lëvizje ka të ngjarë t’i atribuohen dy faktorëve kryesorë.

Së pari, dhe si zakonisht, Bitcoin gjithashtu ka gëzuar një rritje të qëndrueshme nga nivelet më të ulëta të ngjashme në fund të korrikut gjithashtu.

Në atë kohë, Bitcoin ra nën pikën vendimtare të çmimit 30,000 dollarë, para se të arrinte një vlerë deri në 45,000 dollarë të Dielën në mbrëmje. Kriptomonedha kryesore është ftohur sot, duke rënë gati 4% gjatë 24 orëve të fundit.

Korrelacioni midis dy aseteve është i njohur – kur Bitcoin lëviz, pjesa tjetër e tregjeve ndjekin nga afër.

Gjatë 30 ditëve të fundit, korrelacioni midis Bitcoin dhe Ethereum ka qenë i lartë dhe pozitiv, sipas grumbulluesit të të dhënave Cryptowatch.

Faktori i dytë pas ngritjes së fundit të Ethereum është azhurnimi më i fundit i rrjetit, i quajtur “Londër”. Më 5 gusht, Ethereum ekzekutoi një nga ndryshimet e tij më të pritura, i cili pa integrimin e një tipari të djegies së monedhave.

Ky integrim, i njohur zyrtarisht si Propozimi i Përmirësimit të Ethereum (EIP) 1559, tani do të thotë që një pjesë e tarifave që përdoruesit paguajnë në ETH për të bërë transaksionet e tyre tani do të shkatërrohen përgjithmonë, ose “do të digjen”.

Integrimi ka ndezur diskutime mes entuziastëve se kjo do të jetë një ngjarje jashtëzakonisht e fortë për Ethereum. Kjo ndodh, të paktën sipas komentuesve të caktuar, kërkesa për aktivin do të vazhdojë të rritet, por ndërsa gjithnjë e më shumë Ethereum shkatërrohet, do të ketë një kufizim të furnizimit.

Sot, rrjeti po djeg afërsisht 1.84 Ethereum në minutë, ose 5.378 dollarë. Kjo është një rënie dramatike që kur azhurnimi hyri në fuqi javën e kaluar.