Musk thotë se Cybertruck do të kushtonte 1 milion dollarë nëse do të ndërtohej tani

foto

Gjatë thirrjes së fundit mbi fitimet, CEO i Tesla Elon Musk u citua të thoshte se nëse kompania do të përpiqej të ndërtonte Cybertruck sot, do të “kushtonte fjalë për fjalë një milion dollarë për një copë” kryesisht sepse nuk mund të ndërtojë mjaft 4680 qeliza baterie. Cybertruck (së bashku me Semi) me siguri do të shtyhet diku në 2022, megjithëse asgjë zyrtare nuk është shpallur në lidhje me këtë.

Ka një interes të qartë të blerësit për Cybertruck, pasi ai ka grumbulluar mbi një milion para-porosi, kështu që ka edhe motivim nga ana e Tesla që të përpiqet t’i përmbahet orarit të shpallur dhe ta nxjerrë atë në treg. Ndërkohë, Tesla është duke u përqëndruar në rritjen e prodhimit të Model Y në uzinën e saj në Giga Texas që po ndërtohet në Austin, ndërsa gjithashtu përfundon vetë fabrikën.

Plani është që të ketë të njëjtin objekt në fund të fundit të prodhojë Cybertruck, por tani, nëse kompania do të fillonte prodhimin me vëllim të ulët, kostoja për njësi do të ishte shumë e lartë. Tesla me siguri nuk do të heqë dorë fare nga Cybertruck, pasi vetë Musk tha se do të ishte produkti më i mirë i kompanisë ndonjëherë, megjithatë Model Y me tërheqjen e tij më të gjerë është akoma më i rëndësishëm sesa kamionçina ose Semi – Cybertruck është në një fazë Alpha tani dhe Musk shpreson ta shohë atë të godasë Beta në 2021.