Facebook më në fund do kodojë mesazhet dhe thirrjet në Messenger

foto

Facebook po shton mesazhe të koduara në thirrjet zanore dhe video në Messenger, ka njoftuar kompania, dhe aktualisht po teston të njëjtin kriptim për DM -të e Instagram -it.

Facebook ka ofruar opsionin për tekste të sigurta mbi Facebook Messenger që nga viti 2016 – edhe pse jo si parazgjedhje, pasi përdoruesve u është dashur të zgjedhin opsionin ‘Bisedë e Fshehtë’ në menunë e aplikacionit. Aty do të jenë edhe këto thirrje të reja të koduara video dhe zë, me kriptimin e bisedave dhe thirrjeve në grup së shpejti.

Kriptimi nga fundi në fund përdoret tashmë nga aplikacione të tjera si WhatsApp, i cili gjithashtu është në pronësi të Facebook, por jo në çdo rast. Nëse një përdorues Android rezervon bisedën e tij në Google Drive, në mënyrë që ta transferojë atë në një pajisje tjetër, ai kriptim nga skaji në skaj nuk do të zbatohet.

Kjo tani e vë shërbimin e thirrjeve video të Facebook në Messenger në të njëjtin nivel me Zoom, Signal dhe FaceTime-të gjitha këto ofrojnë gjithashtu video-thirrje nga njëra anë në tjetrën dhe të cilat Facebook i përshkruan si “duke u bërë standarde të industrisë”.

Përveç këtij azhurnimi, Facebook po shton gjithashtu më shumë kontrolle mbi funksionin e mesazheve që skadojnë. Përdoruesit tani mund të zgjedhin kur një mesazh do të jetë i padisponueshëm, nga pesë minuta në 24 orë.

Mesazhet e koduara të Instagram, ndërkohë, aktualisht po testohen për të rriturit në vende të caktuara, duke i lënë ata të zgjedhin për një siguri më të madhe. “Ngjashëm me mënyrën se si funksionon Messenger sot, ju duhet të keni një bisedë ekzistuese ose të ndiqni njëri-tjetrin për të filluar një DM të koduar nga njëra anë në tjetrën”, shkroi në postimin në blog Ruth Kricheli, Drejtoresha e Menaxhimit të Produkteve të Facebook për Messenger.

Facebook ka diskutuar prej kohësh për kriptimin e të gjitha shërbimeve të tij të mesazheve, të cilat mund të lejojnë përdoruesit e Facebook të dërgojnë mesazhe në përdoruesit e WhatsApp dhe Instagram direkt përmes aplikacionit. Ndërsa kjo do t’i bënte aplikacionet e rrjetit social më të sigurt, do ta bënte kompaninë më të vështirë të shpërbëhej përballë legjislacionit antikonkurrues.