Gemini do të rrëshqasin në DM tuaj

Google ka një raund përditësimesh Android dhe aplikacionesh në kohë për MWC, duke filluar me një mënyrë të re për të biseduar me chatbotin e tij Gemini : pikërisht brenda Google Messages. Ka gjithashtu një pjesë të vogël të përditësimeve të tjera të vogla që prekin Android Auto, Google Docs dhe disa veçori të reja inteligjente aksesueshmërie për personat me shikim të dëmtuar.

Nëse thjesht po vdisni t’i dërgoni DM mikes suaj të re Gemini, nuk do t’ju duhet të prisni gjatë – ai do të arrijë si një përditësim në aplikacionin Messages këtë javë, megjithëse do t’ju duhet të regjistroheni në programin e testimit beta të Google për të hyrë në të. për tani. Zbatohen të njëjtat rregulla aksesi, kështu që nuk kërkohet abonim në Google One, të paktën për këtë version. Kur testova Gemini së bashku me ChatGPT disa javë më parë, Gemini lanë shumë për të dëshiruar si një partner bisedues. Shtimi i chatbot-it në aplikacionin tuaj të mesazheve është një mënyrë për ta bërë atë të ndihet më shumë si të flasësh me një mik. Gemini në Mesazhe për momentin disponohen vetëm në anglisht dhe vetëm në “tregje të caktuara”.

foto

Android Auto po merr gjithashtu një përditësim të inteligjencës artificiale, duke mundësuar përmbledhje të teksteve të gjata ose temave të bisedave, në mënyrë që të mund t’i mbani sytë në rrugë ndërsa arrini hapin. Ai gjithashtu do të sugjerojë përgjigje dhe veprime bazuar në kontekst, si p.sh. shfaqja e opsionit për të ndarë ETA-n tuaj nëse një mik ju pyet se kur do të mbërrini.

Inteligjenca artificiale gjeneruese është gjithashtu në qendër të disa përditësimeve të veçorive të aksesueshmërisë në Lookout dhe Maps. Lentja në aplikacionin Google Maps po merr përmirësime të lexuesit të ekranit për të ndihmuar në identifikimin e vendeve të biznesit dhe për të ofruar informacione përkatëse rreth tyre, si orët e funksionimit. Lookout, i cili identifikon objektet dhe shenjat për njerëzit me shikim të dëmtuar, tani do të gjenerojë automatikisht përshkrime për imazhet duke përdorur AI, duke përfshirë fotot në internet dhe ato të shpërndara në mesazhe. Google thotë se kjo po përhapet globalisht tani në anglisht.

foto

Dy përditësimet e fundit në grup nuk kanë asnjë lidhje me AI – ato janë thjesht të dobishme. Google po bën një ndryshim të vogël në Android që e bën më të lehtë ndërrimin e pajisjeve dalëse kur jeni duke përdorur Spotify – kjo është mirë! Por veçoria ime e re e preferuar e pakuptimtë është mbështetja për shënimet e shkruara me dorë në Google Docs. Është një përditësim për telefonat dhe tabletët Android që ju lejon të zgjidhni nga një larmi stilolapsash dhe ngjyrash theksuese, në mënyrë që të mund të shënoni shënimet në një dokument me gisht ose me majë shkruese.

Si person që blen shumë ditar dhe i pëlqen të mbaj shënime me majë shkruese, kjo më sjell gëzim të madh. Padyshim që do të jetë më i dobishëm në një kanavacë më të madhe si një tablet Pixel – mbani mend, Google po përpiqet ende të realizojë tabletët Android – ose ekranin e brendshëm të një pajisjeje të palosshme, në mënyrë që të mund të shkarravitni sipas përmbajtjes suaj. Nuk kërkohet AI.