Samsung ka ambicie të mëdha për Unazën Galaxy

Në Galaxy Unpacked muajin e kaluar, Samsung ngacmoi një pajisje krejt të re në kategorinë e produktit të ri me jo shumë më tepër se një video me spërkatje dhe një emër: Galaxy Ring. Tani, “ne kemi pak më shumë për të vazhduar, duke përfshirë faktin që pritet të arrijë këtë vit.

foto

Kam marrë pak kohë me një unazë prototip përpara Kongresit Botëror të Mobile – është shumë e lehtë dhe vjen në tre ngjyra, megjithëse Samsung thekson se produkti përfundimtar është subjekt i ndryshimit. Por unë mora gjithashtu një ndjenjë të synimeve më të mëdha të Samsung për këtë linjë të re produkti, të cilin e sheh jo vetëm si një tjetër pajisje të veshur, por pjesë e vizionit të kompanisë për një të ardhme të ndjeshmërisë së ambientit (më shumë për këtë në një minutë).

Prototipet e Unazës Galaxy që munda të provoja u prezantuan në tre ngjyra: argjendi platin, e zezë qeramike dhe ari. Nuk më lejuan të bëja asnjë foto gjatë asaj seance, por ari dukej pikërisht në shtëpi pranë unazës sime të martesës. Unaza Galaxy është më e lehtë se sa duket dhe nuk ndihet aq e dendur sa mendoja. Ajo ka një formë pak konkave dhe secila ngjyrë u ofrua në madhësi nga 5 në 13, që është një gamë pak më e gjerë opsionesh se zakonisht, me madhësi të shënuara si S deri në XL në pjesën e brendshme të brezit.

Zëvendëspresidenti i shëndetit dixhital i Samsung, Dr. Hon Pak, nuk tha në mënyrë specifike se cilat sensorë janë në unazë, por përmendi njohuritë e gjumit bazuar në rrahjet e zemrës, lëvizjen dhe treguesit e frymëmarrjes. Pak thotë se partneriteti i Samsung me Natural Cycles (i cili tashmë sjell gjurmimin e periudhës dhe fertilitetit në serinë e tij Galaxy Watch) do të shtrihet edhe në unazë – duke e vënë atë në konkurrencë të drejtpërdrejtë me Unazën Oura . Në Galaxy Ring, madhësia e baterisë rritet pak në madhësitë e brezit më të madh, megjithëse Pak nuk mund të ndajë ndonjë vlerësim të saktë të jetëgjatësisë së baterisë.

Unaza Galaxy do të ndihmojë në informimin e një metrike të re që Samsung po prezanton në aplikacionin Health në të ardhmen e afërt të quajtur My Vitality Score. Ai bazohet në një model nga Universiteti i Gjeorgjisë që përfshin katër faktorë: gjumin, aktivitetin, rrahjet e zemrës në pushim dhe ndryshueshmërinë e rrahjeve të zemrës.

foto

Vitality Score do të jetë gjithashtu një veçori e orëve Galaxy të Samsung, e cila vjen së pari në Watch 6 më vonë këtë vit – por do të kërkojë një telefon të serisë Galaxy S24 për të funksionuar. Pronarët e unazave do të jenë gjithashtu në gjendje të specifikojnë qëllime të caktuara shëndetësore dhe të marrin përditësime dhe këshilla të lidhura në formën e diçkaje të quajtur Booster Cards, të cilat do të vijnë gjithashtu në aplikacionin Galaxy Health më vonë këtë vit.

Gjatë një sesioni që detajonte vizionin e Samsung për pajisjen e tij të re të veshur, Pak e quajti atë si një hap përpara në ndërtimin e një ekosistemi më të madh të ndjeshmërisë së ambientit – duke ofruar “kujdes të lidhur të përqendruar rreth shtëpisë”. Në vend që të mbështeteni në një pajisje të vetme që duhet ta vishni rehat dhe të mos harroni të karikoni, nocioni prapa sensorit të ambientit është mbledhja e të dhënave nga shumë vende për të hequr fërkimin. Unaza juaj, ora juaj, kush e di, frigoriferi juaj – të gjitha funksionojnë në harmoni për t’ju kujtuar herën e fundit që keni ngrënë një perime katër ditë më parë dhe ndoshta kjo është arsyeja pse ndiheni të neveritshëm.

Pak e përshkruan atë pak më elokuent se kaq, por parashikon një sistem holistik që mbështet qëllimet individuale shëndetësore dhe jo një vegël të vetme që bombardon përdoruesit me të dhëna pa kontekst. Tingëllon krejtësisht e arsyeshme – bukuroshe, madje. Por së pari? Samsung duhet ta marrë siç duhet këtë unazë.