Gjurmimi i përmirësuar i dorës i Meta Quest tani është i paracaktuar

foto

Në prill të vitit 2022, Meta lëshoi ​​Hand Tracking 2.0, sistemin e tij të përmirësuar që mund të zbulojë gjëra të tilla si pesëshe dhe duartrokitje, por kompania tani po e bën 2.0 teknologjinë e parazgjedhur të gjurmimit të dorës për aplikacionet Quest, sipas një postimi në blog të së premtes. Meta njoftoi në shtator se do të zhvlerësonte 1.0 në prill 2023 dhe thotë se zhvendosja në 2.0 si parazgjedhje është një “hap i parë” drejt këtij zhvlerësimi.

foto

“Përditësimi në Hand Tracking 2.0 nuk kërkon ndonjë veprim nga zhvilluesit dhe ne besojmë se ky ndryshim do të rrisë cilësinë dhe aftësitë e gjurmimit me dorë në ekosistemin tonë të aplikacionit”, shkruan Meta në postim. “Hand Tracking 2.0 ju lejon të përfitoni plotësisht nga shumë ndërveprime të drejtuara nga duart e disponueshme me Interaction SDK.”

Meta nisi për herë të parë gjurmimin e duarve në Quest në dhjetor 2019, por përditësimi 2.0, përveç gjurmimit të pesëfishtë të lartë dhe duartrokitjeve, përmirësoi mënyrën se si sistemi ndjente lëvizjen nëse pjesët e duarve tuaja bllokoheshin nga kamerat në bord të kufjeve. 2.0 në fakt nuk është teknologjia më e re e gjurmimit të dorës së Metës; lançoi Hand Tracking 2.1, i cili mund të ndjekë më mirë lëvizjet e shpejta dhe të parashikojë më saktë pozicionet e ardhshme të duarve, me përditësimin e Quest v47 OS në nëntor. Ju mund të lexoni për disa nga këto përmirësime në blogun e Metës.

foto

Gjurmimi i duarve mund të bëhet një fushë beteje konkurruese për kufjet VR shumë shpejt, veçanërisht nëse pajisja VR / AR e përfolur e Apple përfshin disa nga veçoritë e gjurmimit të dorës të detajuara nga Mark Gurman i Bloomberg në një raport të gjerë të hënën. Kufjet e Apple me sa duket do t’ju lejojnë të përdorni një lëvizje shtrënguese për të “aktivizuar” gjëra të tilla si një buton ose një ikonë aplikacioni, për shembull, që mund të nënkuptojë se pajisja nuk do të ketë nevojë për kontrollues. (Softueri i Meta’s Quest ka gjithashtu veçori të ngushta.) Dhe Apple po punon në një mënyrë për t’i lejuar përdoruesit “të shkruajnë në ajër me duart e tyre”, raporton Gurman, e cila për mua tingëllon si një mënyrë e keqe për të shkruar artikullin tim të ardhshëm, por potencialisht e dobishme për gjërat. si kërkime të shkurtra ose tekste.