Google Calendar tani është më i vëmendshëm ndaj orareve tuaja të çrregullta

foto

Planifikimi i takimeve në Google Calendar filloi jetën si një veçori ekskluzive për abonentët e Google Workspace for Individuals disa vjet më parë – kishte kuptim me bumin e kontraktorëve të pavarur që punojnë me klientët një për një. Më pas erdhi për më shumë përdorues të Google Workspace vitin e kaluar për ta bërë më të lehtë përgatitjen për orët e punës dhe takimet. Është padyshim një shtesë e shkëlqyeshme për grupin e mjeteve për shumë njerëz, por ka pasur një pikë të veçantë konflikti që në të vërtetë ka fshehur pika të shumta konflikti për shumë përdorues. Për fat të mirë, Google ka ikur dhe ka bërë diçka për të.

foto

Duke filluar nga sot, veçoria e planifikuesit do të jetë në gjendje të zbulojë çdo pikë konflikti nga të gjithë kalendarët tuaj të lidhur — pavarësisht nëse i zotëroni, mund t’i menaxhoni ose modifikoni ose abonoheni në to nga llogaritë e tjera të ndryshme të Google — dhe jo vetëm nga ajo që lidhet me llogarinë tuaj të Google Workspace.

Nëse e keni lënë, të themi, takimin e një dentisti në një llogari dhe ai përplaset në cilëndo nga periudhat e disponueshmërisë së takimit tuaj të konfiguruar përmes llogarisë tuaj Workspace, miku ynë i dobishëm Google Calendar do ta bllokojë automatikisht atë kohë nga disponueshmëria juaj si parazgjedhje — thjesht si me çdo konflikt të kohës së llogarisë së njëjtë. Është trajtuar për të gjitha ato orare në të cilat jemi, sepse, siç e dimë të gjithë, ne jemi gjithmonë në orarin e dikujt tjetër.

foto

Ju mund të dëshironi të ndërroni disa cilësime për t’u siguruar që Google e di se çfarë të bllokojë nga cili kalendar dhe se keni kohë të tamponit që garantojnë se nuk jeni të bllokuar në tranzit midis detyrimit tuaj dhe të qenit i hapur për takime përsëri.

Gjurmimi i konflikteve me shumë kalendar do të jetë i disponueshëm duke filluar nga sot për domenet e lëshimit të shpejtë dhe nga 7 shkurti për domenet e lëshimit të planifikuar, sipas blogut të “Përditësimeve të hapësirës së punës së Google”. Abonentët e Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade dhe Organizatat jofitimprurëse do të marrin një pjesë të kësaj. Çdokush në planet e nivelit të Essentials, planet e vjetra të G Suite ose vetëm në një llogari personale të Google do të duhet të presë dhe të shpresojë se funksioni do t’u vihet në dispozicion.