Google Maps thuhet se teston dritare kërcyese që duan që ju të vizitoni vendndodhjet e sponsorizuara

foto

Google i konfirmoi Neowin-it se nuk po teston reklamat pop-up në Google Maps. Ndërfaqja e përdoruesit “shto ndalesë” në fjalë është një veçori ekzistuese e quajtur Pincat e promovuara. Ja deklarata e një zëdhënësi të Google:

foto

Kunjat e promovuara në navigacion nuk janë të reja – ato i lejojnë njerëzit të shohin reklama përkatëse për biznese si pikat e karburantit, restorantet dhe dyqanet përgjatë itinerarit të tyre. Për të shmangur shpërqendrimin e shoferit, këto reklama nuk shfaqen, zgjerohen vetëm nëse preken dhe zhduken shpejt pas një kohe të shkurtër.

foto

Megjithatë, Higman i tha Google Ads Liaison se ai “nuk preku asgjë” përpara se “pop-up” të shfaqej automatikisht, duke shtuar se ai u largua pas disa sekondash. Liaison e quajti paraqitjen automatike të ndërfaqes së përdoruesit “sjellje jo e pritshme”. Pra, nuk mund të përjashtohet që një gabim i papritur mund të ketë funksionuar në prapaskenë.

Google Maps është një aplikacion i njohur navigimi që përdoret falas. Por si shumë shërbime të tjera të Google, edhe Maps mbështetet në reklama për të paguar bukën dhe gjalpin e saj. Është raportuar se gjigandi i kërkimit po teston një format të ri reklamash që shfaq dritare kërcyese gjatë navigimit, duke i shtyrë përdoruesit të bëjnë një devijim drejt vendeve të sponsorizuara.

Një përdorues i Google Maps, Anthony Higman, ishte i pari që zbuloi dhe postoi formatin e ri në X (dikur Twitter), i cili jep opsionet “Anulo” dhe “Shto Ndalim” për të shtuar një vendndodhje të sponsorizuar në itinerarin e lundrimit. Sipas Higman, një dritare që reklamonte një zinxhir dyqanesh komoditeti doli automatikisht ndërsa ai po kalonte një pikë karburanti pranë Atlantic City.

Higman sqaroi se ai nuk “Type Anything In About Gas or Food or Dicka?” dhe tha se formati i reklamës “ishte super shpërqendrues”.

Google ka përdorur prej kohësh reklamat e biznesit lokal për t’i shtyrë përdoruesit të telefonojnë ose të vizitojnë vendndodhje të sponsorizuara. Reklamat në Google Maps mund të shfaqen si vende të theksuara në hartë ose në rezultatet e kërkimit kur përdoruesit kërkojnë biznese në afërsi, si p.sh. kur njerëzit kërkojnë “kafe pranë meje”.

Ndërsa pop-up mund të jetë një paraqitje e rrallë në Google Maps, gjigandi i kërkimit e ka testuar më parë atë në aplikacionin tjetër të tij të navigimit, Waze. Nuk mund të thuhet nëse Google ka zgjedhur një numër të kufizuar përdoruesish për të testuar ujërat ose nëse formati i ri i reklamës do të arrijë më shumë njerëz në ditët në vijim.