Quora’s Poe tani i lejon përdoruesit të krijojnë dhe të ndajnë aplikacione në internet

foto

Poe, grumbulluesi ndër-platformë i bazuar në abonime të Quora-s për chatbot me AI si Anthropic’s Claude dhe OpenAI’s GPT-4o, ka lançuar një veçori të quajtur Previews që i lejon njerëzit të krijojnë aplikacione interaktive drejtpërdrejt në bisedat me chatbots.

foto

Parashikimet i lejojnë përdoruesit e Poe të ndërtojnë vizualizime të të dhënave, lojëra dhe madje edhe makineri daulle duke shtypur gjëra të tilla si “Analizo informacionin në këtë raport dhe ktheje atë në një prezantim të tretshëm dhe ndërveprues për të më ndihmuar ta kuptoj”. Aplikacionet mund të krijohen duke përdorur më shumë se një chatbot (të themi, Meta’s Llama 3 dhe GPT-4o) dhe të marrin informacion nga skedarët e ngarkuar, duke përfshirë videot, dhe mund të ndahen me këdo nëpërmjet një lidhjeje.

Pamjet paraprake janë shumë të ngjashme me Artifaktet e prezantuara së fundmi nga Anthropic: hapësira të dedikuara pune ku përdoruesit mund të modifikojnë dhe shtojnë përmbajtjen e krijuar nga AI, si kodi dhe dokumentet. Por Artifacts është i kufizuar në modelet e Anthropic, ndërsa Previews mbështet daljen HTML – me funksionalitetin CSS dhe JavaScript për momentin (dhe më shumë që do të vijnë në të ardhmen, premtimi i Quora) – nga çdo chatbot.

foto

Quora thotë se Previews funksionon më mirë me chatbot që “shkëlqejnë” në programim, si Claude 3.5 Sonnet, GPT-4o dhe Gemini 1.5 Pro të Google.

Nuk isha në gjendje të testoja krijimin e një aplikacioni me Parashikime, i cili kërkon të paguaj 20 dollarë në muaj për planin premium të Poe. Por ato pak demonstrime në ueb – demonstrime të thjeshta, megjithëse dhe të krijuara nga ekipi i Poe – funksionojnë pak a shumë siç reklamohen.

Previews arrin në një kohë disi të vështirë për Poe; një hetim nga Wired muajin e kaluar zbuloi se Poe i lejoi përdoruesit të shkarkonin artikuj me mure pagese nga botimet e lajmeve sipas kërkesës. Wired pretendon se arriti të merrte kopje të tregimeve nga botues si The New York Times dhe The Atlantic duke përdorur chatbotin e brendshëm të Quora Assistant.

Quora kundërshtoi – dhe ende kundërshton – se ishte në gabim.