Google One VPN bashkohet me varrezat e Google

foto

Google po mbyll shërbimin e tij VPN nga Google One, sipas një emaili të paqartë klienti të parë nga Autoriteti Android, më pak se katër vjet pasi u lançua në tetor 2020. Emaili nuk specifikon se kur do të ndodhë kjo, vetëm se VPN shërbimi do të ndërpritet më vonë këtë vit.

foto

Çmimet e abonimit për VPN-në e Google One fillojnë nga 1,99 dollarë, me disponueshmëri në Android, iOS, Mac dhe Windows. Kompania i tha 9to5Google se po e vret shërbimin sepse “njerëzit thjesht nuk e përdornin atë”. Ndoshta klientët e tij thjesht u prishën për të zgjedhur, duke qenë se ky është në fakt një nga tre shërbimet VPN të ofruara nga Google së bashku me ofertat VPN që janë ende të disponueshme përmes Google Fi dhe pajisjeve Pixel nga Pixel 7 e lart.

foto

VPN nga Google One është oferta më e fundit për t’u hedhur në ” Varrezat e Google ” famëkeqe vetëm disa javë pasi shërbimi i ruajtjes në renë kompjuterike Google One njoftoi se kishte arritur një moment historik prej 100 milionë abonentësh. Google përmendi në emailin e tij të mbylljes se VPN-ja ishte duke u hequr për t’u “përqendruar në ofrimin e veçorive dhe përfitimeve më të kërkuara”, të cilat mund të lidhen me të gjitha gjërat e Gemini AI që kompania po fut në Google One.