Half-Life 2 po rikrijohet, por jo nga Valve

foto

Half-Life 2 po rindërtohet nga grupi që qëndron pas modës së gjerë Half Life 2: Update të vitit 2015, në një projekt që me sa duket do ta turpërojë punën e tyre të mëparshme dhe duket se ka bekimin e vetë Valve. Një listë e SteamDB e quan këtë projekt të ri Half-Life 2: Remastered Collection dhe përfshin shënimin e stafit se “ky është një mod nga Filip Victor, nuk lidhet me Valve” vetëm në rast se të gjithë ne ishim duke u emocionuar shumë.

Sigurisht, kjo është e padrejtë, sepse shpesh u është lënë komuniteteve të aplikojnë disa “spit-and-polish” për titujt e vjetër të Valve, dhe nuk është se nuk kemi qenë këtu më parë me Half-Life: Black Mesa, një tifoz- xhirim themelor i lojës origjinale, është i shkëlqyeshëm, u desh mbi një dekadë për të arritur formën e tij përfundimtare, nuk e përfshiu Valve fare, dhe tani qëndron padyshim si mënyra më e mirë për të përjetuar atë lojë.

Valve nuk ka komentuar ende për këtë projekt, dhe natyrisht një listë e SteamDB nuk përkthehet domosdoshmërisht në një faqe të produktit Steam, por kjo ndoshta do të shkojë në rrugën e Black Mesa (gjithçka që Valve kërkoi në atë rast ishte ajo fjala ‘Burimi’ hiqet nga titulli, për të shmangur konfuzionin).

Half-Life 2: Update ofron përmirësime të tilla si shumë korrigjime të gabimeve, ndriçim dhe mjegull më të mirë, efekte të reja të grimcave, HDR dhe një mënyrë komentimi të komunitetit që përmban Youtubers të mirënjohur Half-Life 2. Kur u pyet nëse do ta zgjaste modalitetin në Half-Life 2: Episode 1 dhe Episode 2 në një temë të forumit Steam përsëri në Mars, Victor tha se azhurnimet për episodet do të ishin kryesore-tani duket se do të jenë pjesë e Koleksioni i Remastered.

Nuk ka asnjë datë lëshimi për Half-Life 2: Remastered Collection, me zhvilluesin Victor që shkruan se: “Versioni i ri do të turpërojë HL2: Update/Episodes. Por mos kërkoni asnjë datë lëshimi.” Duke vazhduar me modalitetin Half-Life 2 Update do të prisnit gjëra të mëdha: dhe ai mod vetë tregon vlerën e këtyre projekteve të komunitetit pasi që nga lëshimi i tij, Valve ka përmirësuar në heshtje Half-Life 2 ‘zyrtare’ në një gjendje ku tani eshte me mire se kurre Unë i jam drejtuar Viktorit për të parë nëse ai do të japë disa më shumë detaje se sa ambicioz është ky projekt, dhe do të përditësohet me çdo përgjigje.