Valve po punon me AMD për ta bërë Steam Deck gati për Windows 11

foto

Valve po synon ta bëjë kompjuterin e tij të lojërave Steam Deck gati për Windows 11. Ndërsa ne e dimë prej javësh se Steam Deck mund të ekzekutojë Windows, nuk ishte e qartë se sa mirë kjo do të mbështetej nga Valve, ose nëse një opsion për një Modul i Platformës së Besuar (TPM) do të mundësohej për të marrë Windows 11 në Steam Deck.

Tani, Valve ka konfirmuar se është përqëndruar shumë në mbështetjen e Windows. “Tani po punohet në TPM,” thotë Greg Coomer, një projektues i Valve Steam Deck, në një intervistë me PC Gamer. “Ne jemi përqëndruar aq shumë në Windows 10, deri më tani, saqë nuk kemi arritur aq shumë në të. Pritshmëria jonë është që ne mund ta përmbushim atë. ”

Valve po punon me AMD për t’u siguruar që TPM mbështetet në një nivel BIOS dhe se Steam Deck është gati për Windows 11. “Pra, nuk ka asgjë për të na treguar akoma se do të ketë ndonjë problem me Windows 11,” shpjegon Kumer

Kjo tingëllon inkurajuese për aftësinë për të instaluar Windows 11 në Steam Deck sapo të lançohet më vonë këtë vit. Ndërsa pajisja e dorës do të dërgohet me SteamOS, një version i personalizuar i Linux, Valve do të mbështesë instalimet e Windows.

Pra, pse do të donit Windows në Steam Deck? Valve është ende duke punuar në marrjen e lojërave me anti-cheat në kutinë e dorës dhe nuk është e garantuar që tituj si Apex Legends, Destiny 2, PUBG, Fortnite dhe Gears 5 të funksionojnë pa Windows. “Ne po punojmë me BattlEye dhe Easy Anti-Cheat për të marrë mbështetje për Proton para fillimit,” thotë Valve.

Steam Deck përdor softuerin Proton të Valve për të marrë shumë lojëra Windows të pambështetura zyrtarisht në pajisje, por anti-mashtrimi ka qenë dhimbja më e madhe e kokës për Proton vitet e fundit. Mbështetja e Windows shmang çështjet e dukshme të pajtueshmërisë këtu, por do të sjellë me vete një ndërfaqe që nuk është e përshtatur për një ekran 7-inç, dhe shumë të panjohura derisa të shohim sa mirë funksionon sistemi operativ në Steam Deck.