Hapja e Netflix mund të duket ndryshe pasi teston ndryshimet e ndërfaqes inteligjente të televizorit

foto

Pat Flemming i Netflix detajoi ndryshimet e ardhshme të ndërfaqes së ndërfaqes së kompanisë për televizorët inteligjentë për një “përvojë të re televizive”.

foto

Ndryshimet përfshijnë ofrimin e një pamjeje paraprake të shfaqjes/filmit në kartë kur qëndroni me telekomandë së bashku me përshkrimet e përmbajtjes, zhanrin, numrin e episodeve dhe më shumë.

Kompania planifikon të fillojë këtë test të ridizajnimit me një “grup të vogël” abonentësh në televizorë inteligjentë përpara se ta shpërndajë atë për më shumë njerëz nëse shkon mirë.

Netflix ka filluar të testojë një dizajn të ri të ekranit bazë që vetëm një pjesë e vogël e pronarëve të televizorëve inteligjentë do të marrin për reagime fillestare.

Sipas një interviste midis drejtorit të lartë të produktit të Netflix, Pat Flemming, dhe Shkence.info, ndryshimet duhet të ndihmojnë përdoruesit të reduktojnë “gjimnastikën që bëjnë me sytë e tyre”. Flemming po i referohej përvojës aktuale që ofron Netflix me ekranin bazë të sotëm pasi përdoruesit shpesh duhet të skanojnë ekranin për të parë një pamje paraprake të shfaqjes/filmit.

Flemming shtoi, “ne vërtet donim që anëtarët ta kishin më të lehtë të kuptonin nëse një titull është i duhuri për ta.”

Ridizajni i propozuar do të vazhdojë të shfaqë një titull të madh të rekomanduar ose të ri si ofertë fillestare; sidoqoftë, shfaqjet dhe filmat do të marrin një kartë paraafishimi kur vendosen mbi të. Kur zgjidhet me telekomandën, karta e titullit të shfaqjes/filmit do të zgjerohet dhe do të shfaqë një video të shpejtë ngacmuese.

Nën kartën e zgjeruar, përdoruesit do të gjejnë përshkrimin e përmbajtjes, vitin e publikimit, numrin e episodeve dhe zhanrin.

Bashkë me këtë “përvojë të re televizive” për të gjetur shfaqje dhe filma është heqja e shiritit anësor të aplikacionit Netflix në televizorët inteligjentë. Rreshti i sipërm i aplikacionit tani do të presë ikonën e profilit tuaj në anën e majtë, dhe opsionet si Home, Shows, Films dhe My Netflix do të jenë në qendër.

foto

Një ndryshim tjetër që pritet të arrijë është se përdoruesit nuk do të duhet më të bëjnë pure telekomandat e tyre për t’u rikthyer në krye të aplikacionit Netflix. Flemming deklaroi se përdoruesit mund të shtypin butonin “mbrapa” për t’u rikthyer.

Flemming informoi Shkence.info se ky test do të fillojë të arrijë për një “grup të vogël abonentësh” që shikojnë Netflix në një TV inteligjent. Nëse pritja është pozitive, atëherë shërbimi do të kërkojë të zgjerojë ridizajnimin e UI për më shumë përdorues në “muajt dhe tremujorët e ardhshëm”.

Në lajme të tjera, Netflix njoftoi në fillim të këtij viti gjatë raportit të tij financiar 2023 se 2024 do të ketë një rritje tjetër të çmimeve. Duket se kompania po shikon konsumatorin për të ndihmuar përpjekjet e tij për të sjellë investime të reja në platformë për përmbajtje shtesë. Detajet e sakta rreth rritjes së ardhshme të çmimit të Netflix janë ende të panjohura, kështu që ne kemi mbetur të presim derisa të ndodhë.