Bisedat e reja në komunitet të Messenger nuk kanë nevojë të lidhen me grupet e Facebook

foto

Meta tani do t’ju lejojë të krijoni biseda masive në komunitet në Messenger me njerëz me të cilët nuk jeni të lidhur në asnjë mënyrë. Në vitin 2022, kompania nisi bisedat në komunitet për Grupet në Facebook, duke u dhënë njerëzve që i përkasin të njëjtave grupe një mënyrë të thjeshtë për të folur në kohë reale. Ndërsa kjo veçori e komunitetit është e lidhur me grupet në rrjetin social, kjo nuk është e tillë – do të lejojë përdorimin e Messenger si Discord për t’u lidhur me deri në 5000 njerëz të rastësishëm që përdorin aplikacionin.

foto

Kompania nuk postoi një njoftim, por konfirmoi paraqitjen e funksionit të ri në TechCrunch. Të gjitha bisedat e komunitetit do të shfaqen në një vend brenda aplikacionit Messenger, ku secila do të ketë një hapësirë ​​”Home” ku administratorët mund të postojnë përditësime dhe njoftime. Sipas faqes së Ndihmës së Metës për këtë veçori, “nuk është i disponueshëm për të gjithë ose në të gjitha platformat për momentin”. Do ta dini nëse jeni pjesë e këtij prezantimi nëse shihni opsionin për të krijuar një komunitet të ri në menynë e majtë të aplikacionit tuaj Messenger në celular.

foto

Nëse krijoni një komunitet, do të merrni fuqinë të hiqni dikë nga biseda, të raportoni ose hiqni përmbajtjen dhe ta fshini fare bisedën. Megjithatë, të gjithë anëtarët mund të lëshojnë ftesa të ndara, kështu që komunitetet kanë potencialin të rriten përtej rrethit fillestar të pjesëmarrësve. Fakti që kjo shije e bisedave në Facebook është menduar për biseda publike, megjithatë, do të thotë gjithashtu se duhet të jeni më të kujdesshëm ndaj asaj që ndani. Nuk janë vetëm anëtarët aktualë ata që do të jenë në gjendje të shohin atë që keni thënë, por edhe anëtarët e ardhshëm që ftojnë njerëz të tjerë.

Siç vë në dukje TechCrunch, ju mund të përdorni opsionin e ri për të bërë biseda për shkolla, organizata, lagje dhe grupe të tjera me një numër të madh anëtarësh të mundshëm. Mund të jetë gjithashtu një opsion më i përshtatshëm dhe më i mirë se funksioni i ngjashëm i bisedave në komunitet të WhatsApp, pasi aplikacioni duhet të lidhet me një numër telefoni.