Kamera fluturuese e Amazon del në vitin 2024

foto

Always Home Cam, droni autonom i sigurisë së brendshme të Ring, bëri debutimin e tij publik në CES këtë javë. Por ai po fluturonte në një dhomë të zbrazët pas një dere xhami dhe po zhdukej në një dhomë anësore midis fluturimeve, kështu që ne kurrë nuk e pamë atë të ngrihej apo të ulej. Demoja, megjithëse mbresëlënëse, tregon se nuk ka gjasa që së shpejti të shohim kamerën e sigurisë së brendshme të Ring që patrullon dhomën tuaj të ndenjes.

foto

Pavarësisht njoftimit të porosive paraprake (vetëm me ftesë) për kamerën e sigurisë në 2021 dhe tha se do të dërgohej në shtëpitë e klientëve atë vit, Ring ende nuk është angazhuar për një datë të re. “Ne mezi presim – në të ardhmen e shkurtër të ardhshme – t’ua dërgojmë klientëve me volum të lartë,” tha themeluesi Jamie Siminoff për Shkence.info në një intervistë. Por ai gjithashtu tha se viti 2024 ishte më i hershmi që mund të prisnim ta shihnim gjerësisht të disponueshëm.

Kostoja, e kombinuar me kompleksitetin e përballjes me përshtatjen me çdo skenar të mundshëm në një shtëpi, po rezulton të jetë një sfidë e madhe. “Është fjalë për fjalë një mjet fluturues autonom në shtëpinë tuaj,” thotë ai. “Ka shumë fjalë “djalli është në detaje” këtu.”

Është gjithashtu e vështirë ta bësh atë me një çmim që është miqësor ndaj konsumatorit. Siminoff thotë se do të kushtojë 249,99 dollarë, por “nëse do të ishte një produkt 2,000 dollarë, ne mund t’i vendosnim sensorët sot dhe do të ishte mirë.” Përveç kësaj, bërja e funksionimit të besueshëm në shtëpitë me shumë dritare dhe pasqyra (ju e dini, shumica e tyre) ka qenë e ndërlikuar.

Sensorët lidar që përdor Always Home Cam për navigim nuk mund të “shohin” lehtë pasqyrat dhe dritaret – ata kanë nevojë për një reflektim të një muri në xhami për të përcaktuar hapësirën, thotë Siminoff. Dhoma ku ishte demonstrimi kishte një dritare të madhe dhe tre mure. Nëse do të kishte pasur tre dritare dhe një mur, droni me siguri do të fluturonte në dritare.

Sidoqoftë, Siminoff tha se Ring po punonte në një veçori ku kamera nuk do të lëvizë nëse është e pasigurt për pozicionin e saj. Në atë skenar, ajo thjesht do të zbarkonte në vend që të përpiqej të kthehej në bazën e saj.

foto

Kamera fluturuese ka në thelb teknologjinë e Ring Video Doorbell Pro 2 të integruar në një dron. Është i lehtë dhe i projektuar për të qenë një kamerë sigurie autonome e brendshme që mund të fluturojë rreth shtëpisë tuaj për të kontrolluar problemet ose për të parë nëse e keni lënë sobën ndezur.

Është mjaft i zhurmshëm, në mënyrë që të dini kur është duke fluturuar dhe nuk ka asnjë rrezik që t’ju bjerë fshehurazi. E dëgjoja qartë përmes derës së xhamit të dhomës demo, edhe me gjithë zhurmën e ambientit të dyshemesë së shfaqjes.

Kamera përdor sensorë lidar për të krijuar një hartë të shtëpisë tuaj (me udhëzimin tuaj) dhe do të udhëtojë vetëm përgjatë atyre shtigjeve. Regjistron vetëm kur është në fluturim dhe futet në një “shportë” të vogël për t’u ngarkuar, ku lentet e kamerës janë të bllokuara.

Siminoff tha se kur të jetë përgjithësisht i disponueshëm, plani është ta shesë atë në lidhje me sistemin e sigurisë së shtëpisë së Ring, Ring Alarm, kështu që ai fluturon vetëm kur sistemi është i vendosur në armatim. “Nuk supozohet të fluturojë kur ka dikush në shtëpi,” thotë ai. “Për këtë, ne kemi robotin Astro.” Astro është një robot autonom me një aparat fotografik që bredh rreth shtëpisë tuaj me rrota, dhe jo me krahë. Kushton 1000 dollarë dhe gjithashtu nuk është gjerësisht i disponueshëm për t’u blerë ende, por ju mund të regjistroheni për një ftesë për ta blerë atë dhe në fakt është dërguar te disa klientë.

Së bashku me demonstrimin, Shkence.info mori pak kohë me kamerën Always Home dhe disa nga produktet e tjera që Ring po shfaqte në CES. Pra, shikoni videon tonë për një vështrim të parë pasi do të kalojë pak kohë derisa të mund ta kapni një të tillë.