Linux Lite 5.6 RC1 me bazë Ubuntu është këtu për të zëvendësuar Microsoft Windows 11 në kompjuterin tuaj

foto

Windows 10 nuk është një sistem operativ i tmerrshëm. Në fakt, përveç telemetrisë (spiunimit) ekstrem, është mjaft mirë. Me sa thashë, Windows 11 i ardhshëm është shumë polarizues, duke shfaqur ndryshime rrënjësore në ndërfaqen e përdoruesit. Për të mos përmendur, kërkesat e sistemit do të lënë shumë kompjuterë ende të aftë të paaftë për tu azhurnuar. Këta pronarë fatkeqë të kompjuterëve do të duhet të vendosin nëse do të vazhdojnë të përdorin Windows 10 ose të blejnë një kompjuter të ri të pajtueshëm me Windows 11.

Fatmirësisht, ekziston një mundësi padyshim më e mirë – thjesht kaloni në Linux! Po, sistemet operative moderne të bazuara në Linux janë shumë të mbështetura dhe shumica do të funksionojnë mirë në pajisjet e vjetruara (ndryshe nga Windows 11). Linux Lite, i cili përdor mjedisin e desktopit Xfce, është një nga shpërndarjet më të mira Linux për ndërruesit e Windows, pasi është i lehtë, modern dhe i njohur.

Sot, Linux Lite 5.6 RC1 (kandidati për lëshim) bëhet i disponueshëm, dhe bazohet në Ubuntu 20.04.2. Sistemi operativ përdor kernel Linux 5.4.0-80, por edhe kernelët e tjerë janë në dispozicion, duke filluar nga 3.13 në 5.13. Ky version i ri i Linux Lite vjen gjithashtu me disa paketa të shkëlqyera softuerike, të tilla si Firefox 89.0.2, Thunderbird 78.11.0, LibreOffice 6.4.7.2, VLC 3.0.9.2 dhe GIMP 2.10.18.

Versioni më i ri i Linux Lite është plot me ndryshime të rëndësishme gjithashtu, duke filluar nga estetika tek funksionaliteti. Për shembull, ka shtatë sfonde të reja nga të cilat mund të zgjidhni. Ajo gjithashtu ka një temë të azhurnuar të ikonës Papirus.

Meqenëse ky është një version para lëshimit të sistemit operativ, me siguri do të ketë shumë gabime të papritura. Sigurisht, ka edhe disa çështje të njohura; zhvilluesit ndajnë ato më poshtë.

Nëse jeni gati të provoni Linux Lite 5.6 RC1, mund ta shkarkoni tani këtu. A duhet të zëvendësoni Windows me Linux Lite sot? Jo, jo menjëherë – duhet ta provoni së pari dhe të siguroheni që plotëson plotësisht nevojat tuaja. Plus, mos harroni, ky është thjesht një kandidat për lëshim dhe jo versioni përfundimtar. Me atë që tha, duhet të jetë shumë e qëndrueshme në këtë pikë. Së paku, duhet të prisni për versionin përfundimtar të qëndrueshëm para se të merrni ndonjë vendim