Radeon RX 6600 XT i ri i AMD ofron lojëra në 1080p për 379 dollarë

foto

AMD ka një GPU të re të nivelit të hyrjes me seri RX 6000: $ 379 RX 6600 XT, e cila ende bazohet në të njëjtën arkitekturë RDNA 2 si kushërinjtë e saj më të fortë, por ofron një pikë çmimi më miqësore në portofol. Karta e re premton “përvojën përfundimtare të lojrave 1080p”, për klientët që nuk kanë domosdoshmërisht nevojë për një konfigurim të lojërave të gjeneratës tjetër 4K.

Me një çmim të sugjeruar me pakicë prej 379 dollarë (AMD nuk po shet versionin e vet të kartës), lojërat elektronike RX 6600 XT me një çmim edhe më të lirë se 479 dollarë RX 6700 XT që kompania lëshoi ​​në fillim të këtij viti, i cili synonte lojërat 1440p .

RX 6600 XT përmban 32 njësi llogaritëse, 8 GB RAM GDDR6, një orë bazë 2359 MHz, orë të rritur 2589 MHz dhe tërheq 160W fuqi. Për krahasim, RX 6900 XT 80 llogarit të njësive të nivelit më të lartë, ndërsa RX 6700 XT ofron 40 njësi llogaritëse.

Logjika e AMD këtu, megjithatë, është që shumica e lojtarëve nuk kanë konfigurimin e nevojshëm për një pajisje të plotë lojrash 4K, e cila kërkon jo vetëm më të fundit dhe më të mirën në GPU, por edhe një procesor dhe një ekran që mund të nxjerrë mjaft pixel. Kompania citoi kërkimin nga IDC që pretendonte se afërsisht dy të tretat e ekraneve të lojërave të shitura vitin e kaluar ishin panele 1080p-por gjithashtu se rritja në ekranet me rifreskim të lartë ishte 20 herë më e lartë se modelet me ritëm më të ulët.

RX 6600 XT ka për qëllim të futet në mënyrë të përsosur në ato tendenca, duke premtuar se do të jetë në gjendje të drejtojë tituj AAA si Battlefield 5 ose Cyberpunk 2077 me ritme të larta kornizash në cilësimet maksimale 1080p. Karta e re nuk është menduar për dikë që dëshiron GPU -në më të fundit dhe më të madhe – është për klientët që përdorin një GPU të vjetëruar si GTX 1060 e vjetër (e cila ende përbën pothuajse 10 përqind të të gjitha kartave grafike në studimin e pajisjeve të Steam dhe mund të luftojë me më shumë lojërat e fundit).

RX 6600 XT e re gjithashtu ofron një nxitje të madhe mbi kartat e serisë 5000 të AMD, duke ofruar përmirësime 1.4x ose më të mëdha në normat e FPS në krahasim me RX 5600 XT dhe RX 5700 për tituj si Assassin’s Creed Valhalla dhe Doom Eternal. AMD gjithashtu pretendon se karta e re tejkalon GPU-në Nvidia të nivelit të ngjashëm RTX 3060, e cila (të paktën në teori) fillon me 329 dollarë.

AMD është gjithashtu e vetëdijshme se furnizimi mund të jetë një çështje për kartën e re, duke komentuar në një konferencë shtypi se “ne po bëjmë çmos për të marrë furnizim, por kërkesa është e paparë, dhe gjithashtu kufizimet e furnizimit janë reale, kështu që ne jemi duke punuar me ato situata në dispozicion. ” Duke pasur parasysh vështirësinë e përgjithshme në blerjen e GPU-ve të reja këto ditë, megjithatë mund të jetë mirë të përgatiteni për një raund tjetër të kartave të vështira për t’u gjetur.