MacBook Pro 2021 vjen me përmirësime të reja

foto

MacBook Pro 2021 i ardhshëm mund të marrë një tipar që do të jetë një ndihmë serioze për fotografët profesionistë dhe redaktorët e videove në formën e një lexuesi të kartave SD me mbështetje të shpejtësisë së lartë UHS-II.

Kjo sipas një raporti të Apple Track, i cili pretendon se një “burim i besuar” e ka informuar për lexuesin e shpejtë të kartës SD. Ai gjithashtu vë në dukje se gjenerata tjetër MacBook Pro mund të ketë një buton të ndriçuar Touch ID dhe të ketë një maksimum prej 32 GB RAM.

Ndërsa nuk mund ta verifikojmë vërtetësinë e raportit Apple Track, ai ngacmon disa copëza interesante informacioni për MacBook Pro 2021, i cili pritet të vijë në madhësi 14-inç dhe 16-inç.

Le të fillojmë me lexuesin e kartave SD UHS-II. Ne kemi dëgjuar thashetheme të mëparshme që Apple planifikon të rikthejë një lexues të kartave SD në MacBook Pro të ri, pasi ajo hodhi vendin në favor të lidhjeve USB-C në 2016.

Ky është një lajm i mirë për profesionistët krijues, si redaktuesit e fotove dhe videove, pasi bën që transferimi i skedarëve nga një aparat fotografik të jetë një proces i thjeshtë i daljes së kartës SD në laptop, sesa të mbështetesh në lidhjet kabllovike dhe shpejtësitë më të ngadalta të transferimit.

Sidoqoftë, një lexues tradicional i kartave SD mund të ofrojë vetëm shpejtësi deri në 100 mb / s, ndërsa një lexues UHS-II rrit atë shifër deri në 312 mb / s, me kusht që të keni një kartë të pajtueshme për ta përdorur atë. Lexuesit janë gjithashtu të pajtueshëm, megjithëse përdorimi i një karte SD UHS-I do të thotë që të humbni shpejtësinë.

Kjo do të ishte qartë një tipar vrasës për MacBook Pro 2021, duke supozuar se informacioni është i saktë, veçanërisht për profesionistët krijues. Skedarët e videos dhe imazhit janë famëkeq për të pasur madhësi të mëdha skedarësh, dhe një rritje prej tre herë e shpejtësive do ta bënte jetën shumë më të lehtë kur përpiqesh të punoje ndërsa ndodhesh, për shembull.

Apple Track gjithashtu raportoi se gjenerata tjetër MacBook Pro do të marrë deri në 32 GB RAM. Kjo do të ishte një azhurnim mbi 16 GB RAM që ofron MacBook Pro M1 me çipin e tij Apple M1, Sidoqoftë, ai kundërshton një raport të Bloomberg që sugjeron se një mundësi prej 64 GB mund të jetë në rrugë.

Kur bëhet fjalë për detyra të tilla si manipulimi i skedarëve të mëdhenj fotografikë RAW ose videove 4K, më shumë RAM është më i mirë. Dhe ndërsa 32 GB nuk është asgjë për t’u nuhatur, mund të mos jetë mjaft sasia që do të ndjekin disa tifozë të MacBook Pro.

MacBook Pro 2021 pritet të vijë me chip Apple M2 ose fetë M1X të Apple Silicon. Të dy patate të skuqura janë shpallur pasi më të fuqishëm marrin çipin mbresëlënës M1, kështu që çiftimi i tyre me më shumë RAM mund t’i bëjë ato shtëpi të duhura profesionale; thjesht do të duhet të presim dhe të shohim se cili thashethem dëshmon të jetë i saktë.

Duke folur për thashethemet, është pohuar gjithashtu se gjenerata tjetër MacBook Pro mund të marrë një ekran mini-LED për të rritur ndriçimin dhe kontrastin e ekranit mbi panelet standarde LCD që gjenden në MacBooks aktuale. Përmirësime të tilla mund të jenë një përfitim për profesionistët krijues pas shfaqjeve të pasura me ngjyra dhe të ndritshme.

Duke pasur parasysh se iPad Pro 2021 ka një ekran mini-LED, sjellja e teknologjisë në MacBooks nuk është një hap i madh në imagjinatë. Ne vetëm shpresojmë që Apple të zgjedhë korniza më të holla të ekranit, në mënyrë që MacBook Pro të maksimizojë shfaqjen e pasurive të patundshme pa mbledhur trupat e tyre.

Më në fund, raporti i Apple Track pretendon se MacBook Pro do të shfaqë një buton Touch ID i cili do të ndriçohet dhe do të ndriçohet për herë të parë. Nuk ka shumë detaje për këtë, megjithëse pretendohet se sensori do të ndriçohet nga “LED të shumëfishta të dedikuara”. Kjo vështirë se është një azhurnim i madh, por i jep besim idesë që MacBook Pro tjetër do të ketë një ridizajnim të duhur, përkundrazi sesa një specifikim i rifreskuar.

Me MacBook Pro të ri të planifikuar për një zbulim të vjeshtës, ne nuk kemi vonuar shumë për të pritur para se të shohim se cilat thashetheme vijnë në realizim. Sigurisht, mungesat e çipave mund të hedhin një hap të mirë dhe rënia thjesht mund të shihte zbulimin e iPhone 13, duke lënë MacBooks të mbërrinin në 2022. Si kurrë, koha do ta tregojë.