Makina elektrike Mercedes-Benz EQS ndalohet në Mbretërinë e Bashkuar

foto

EQS nuk është vetëm EV-ja e parë e Mercedes-Benz, e ndaluar dhe kjo makinë nuk është vetëm një vështrim i parë në klasën e re të elektrizuar S-megjithëse të dyja do të ishin arsye të mjaftueshme për t’u emocionuar Me

Alsoshtë gjithashtu, siç ka qenë prej kohësh me flamurin e markës, një shije e parë e teknologjisë që do të formësojë të gjithë Mercedes -et e ardhshëm nga këtu e tutje – që do të thotë se çdo klient i ardhshëm i markës për të ardhmen duhet të jetë i ngazëllyer për të lexuar.

Alsoshtë gjithashtu shansi ynë i parë për të testuar këtë makinë në Mbretërinë e Bashkuar, megjithëse ende në një formë prototipi të vonë, dhe shumë herët edhe për të pasur një listë çmimesh përfundimtare në dorë.

Si e tillë, ne po kërkojmë më shumë për të verifikuar nëse vlerësimi i hershëm 4.5 yje nga testi ynë i mëparshëm ishte i justifikuar ose bujar, në vend që të kërkojmë të zbulojmë nëse ai gjysmë ylli i fundit është në dispozicion. Çdo shpresë e atij vlerësimi përfundimtar do të duhet të presë derisa testimi më i gjerë dhe detajet e plota të specifikimeve të dalin muajin tjetër.

Pezulloni paragjykimet tuaja për një moment: çfarëdo që të prisni nga fotot, më besoni, sytë tuaj do të jenë në kërcell jo shumë kohë pasi të ecni në EQS, bëni pauzë pasi dera e saj hapet automatikisht pasi ndjeni afrimin tuaj dhe bytha juaj godet në mënyrë të lavdishme – dhe në mënyrë të përshtatshme – vend luksoz.

Është Kjo Për E vërtetë? Me përmasa 141 cm nga e majta në të djathtë, është Hyperscreen, një ekran opsional tre në një që harkohet nëpër pult, në vend të dy ekraneve standarde (por ende të mëdhenj). Nëse faktori wow është kërkesa juaj përcaktuese për një makinë, blini këtë. Kapiteni Kirk do të ligështohej nga gjithë eksitimi.

Por, mjerisht, ka një yang vendimtar për ying -in e dhënë nga shkalla e tij e madhe. Ndërsa është relativisht intuitive të përdoret në ndalesë, ne e gjetëm më mirë të përdorim kontrollin e zërit mbresëlënës efektiv të Mercedes sesa gishtat tanë, si për të shmangur heqjen e syve nga rruga, ashtu edhe për të shmangur lënien e dëshmive të yndyrshme të përpjekjeve tuaja. Përvoja pa dyshim do të ndihmonte. Për më tepër, edhe në këto ditë më të zymta, kishte edhe mjaft reflektime tërheqës herë pas here për të na bërë të ndalemi në dëshirën për kohë më të thjeshta.

Pra, është se përshtypja e qëndrueshme e substancës reale të lënë nga EQS është në vend të asaj se sa e aftë është në rrugë. Ka një ritëm të jashtëzakonshëm, edhe në këtë formë të fuqisë më të ulët, siguron qëndrueshmëri dhe kontroll mbresëlënës, megjithë peshën e tij afër 2.5 ton, dhe ka një distancë mbresëlënëse, nëse ka gjasa pak optimiste, 484 kilometra, të rritur nga forma e tij e rrëshqitshme – me sa duket më aerodinamika ndonjëherë që është shfaqur në një makinë prodhimi. Një karikim i shpejtë 10-80% mund të bëhet në më pak se 30 minuta, megjithëse një karikues më i zakonshëm 50kW do të marrë rreth një orë e gjysmë.

E gjithë kjo, natyrisht, jepet në heshtje të afërt, ndalon zhurmën e erës me shpejtësi më të madhe dhe në rehati të madhe (ndenjëset mbështetëse, masazhuese dhe ngarkesat e hapësirës kudo dallohen). Alsoshtë gjithashtu jashtëzakonisht i shkathët, me timonin e rrotave të pasme që rrisin manovrimin e tij me shpejtësi të ulët dhe stabilitet me shpejtësi më të madhe. Në këto aspekte, është jashtëzakonisht luksoze dhe joshëse.

Sidoqoftë, EQS nuk mund të sfidojë plotësisht fizikën. Ndërsa drejtimi i drejtpërdrejtë, mbresëlënës i mrekullueshëm bën shumë për të maskuar dimensionet e kësaj makine të madhe dhe kontrolli i trupit është sublim në të gjitha, përveç rrugëve më të dendura, disa nga përplasjet më të mëdha dhe më të përsëritura të Mbretërisë së Bashkuar thjesht nuk mund të rrafshohen, ndërsa gomat po mbarojnë të kapjes më herët sesa mund ta gjeni në një S-Class të rregullt nëse futeni në një qoshe ose rrethrrotullim me shumë dëshirë.

A mund të jetë kjo makina elektrike më e aftë në botë tani? Potencialisht, po. A e bën atë një makinë me pesë yje? Juria është ende jashtë.

Dy kompromiset më të dukshme janë efektiviteti i atij ekrani gjigant dhe kufizimet dinamike që rezultojnë nga pesha e madhe e baterisë.

Asnjë pengesë nuk është unike për Mercedes, dhe ndoshta ka bërë një punë më mbresëlënëse se kushdo akoma në dhënien e zgjidhjeve për të dyja – sigurisht për një makinë luksoze me këtë gjerësi aftësish, nëse jo me arritjen dinamike të Porsche Taycan më të fokusuar.

Përtej kësaj, EQS gjithashtu jep gjithçka të denjë për emrin e S-Class. Reallyshtë me të vërtetë një mënyrë e mrekullueshme, luksoze për të udhëtuar në çdo aspekt tjetër – si dhe një vitrinë tërheqëse se sa emocionuese mund të jetë e ardhmja. E përsosur mund të mos jetë, por ka një shans luftimi që të jetë aq afër sa mund të presim për një kohë.