Hakeri që vodhi 600 milionë dollarë dhe i ktheu mbrapsh, fitoi shpërblim nga kompani

foto

Javën e kaluar, mbi 600 milionë dollarë në kriptovaluta u vodhën në një grabitje dixhitale të përpunuar kur një haker shfrytëzoi një dobësi në Poly Network, një platformë e përdorur për të bërë transaksione kriptomonedhësh në blockchain të ndryshëm. Nëse kjo nuk ishte një histori mjaft e egër, hakeri më vonë ktheu pothuajse të gjithë monedhën e vjedhur pasi transaksionet ilegale u shënuan (gjë që i bëri paratë pothuajse të pamundura për t’u konvertuar në dollarë amerikanë gjithsesi).

Në një tjetër kthesë të çuditshme të kësaj historie, Poly Network njoftoi sot në një postim në Medium se ka mbajtur kontakte të përditshme me hakerin e referuar si Mr White Hat. Poly Network pohon se hakeri ndau shqetësimet e tij në lidhje me “Sigurinë dhe strategjinë e përgjithshme të zhvillimit të Poly Network” në postim.

Poly Network atëherë i ofroi Z. White Hat një punë si Këshilltar kryesor i Sigurisë i Poly Network. Nuk është e pazakontë që hakerat të sigurojnë jetesën duke testuar mbrojtjen dixhitale të kompanive të mëdha me pagesë. Ideja është: Kush është më mirë për të drejtuar sigurinë tuaj sesa personi që ju ka grabitur?

“Ne po llogarisim gjithashtu në më shumë ekspertë si Z. White Hat që do të përfshihen në zhvillimin e ardhshëm të Poly Network pasi ne besojmë se ne ndajmë vizionin për të ndërtuar një sistem të shpërndarë të sigurt dhe të fuqishëm,” shkroi kompania. “Gjithashtu, për të falënderuar dhe inkurajuar Z. White Hat të vazhdojë të kontribuojë në avancimin e sigurisë në botën e blockchain së bashku me Poly Network, ne e ftojmë përzemërsisht Z. White Hat të jetë Këshilltari kryesor i Sigurisë i Poly Network.”

Poly Network gjithashtu i premtoi zotit White Hat një shpërblim prej 500,000 dollarësh për zbulimin e shfrytëzimit që rezultoi në vjedhjen masive, edhe pse hakeri fillimisht e refuzoi atë. Poly Network i dërgoi akoma $ 500K që ai të bënte si të donte. Kompania gjithashtu deklaroi se nuk po e mban Z. White Hat përgjegjës ligjërisht sepse është “e sigurt se Z. White Hat do t’i kthejë menjëherë kontrollin e plotë të aseteve Poly Network dhe përdoruesve të saj.”

Megjithëse emri i tij është Z. White Hat, disa përdorues e kanë të vështirë të besojnë se vjedhja ishte një test i papritur sigurie dhe jo thjesht një vjedhje e çrregullt nga e cila të dyja palët tani po përpiqen të shërohen.

Dhe nëse jeni ende duke mbajtur numërimin, që nga e Premtja, 340 milion dollarë u kthyen së bashku me 238 milion dollarë në një portofol me shumë nënshkrime me një pjesë të mbetur prej 33 milion dollarë që aktualisht pret të ngrihet. Poly Network gjithashtu e shfrytëzoi këtë moment për t’i kthyer limonët në limonadë dhe njoftoi fillimin e një programi buunt bug. Zbulimi i dobësive në platformën e tyre mund t’ju shënojë deri në 100,000 dollarë.