Mos bini pre e instaluesit të rremë të Windows 11 që ndahen në internet për të përhapur malware

foto

Meqenëse Microsoft tregoi Windows 11 në ngjarjen e tij muajin e kaluar, njerëzit kanë pritur me ankth për të përmirësuar sistemet e tyre në versionin e fundit të sistemit operativ. Edhe pse hapja zyrtare e Windows 11 në PC është ende për të filluar, disa po përdorin mjete të papërshtatshme në këtë parashikim, në mënyrë që të fitojnë qasje të hershme në të. Hakerët tani po përfitojnë nga ky nxitim në internet.

Programet e reja me qëllim të keq po qarkullojnë në internet me pretekstin se janë “instalues ​​të Windows 11”. Këto programe premtojnë të azhurnojnë një sistem në versionin e fundit të Windows pa kosto, megjithëse qëllimi i tyre i vërtetë është dashakeq.

Një raport i ri i Kaspersky pretendon se programe të tilla po përdoren për të përhapur adware, malware dhe ndoshta programe të tjera me qëllim të keq në një PC të synuar. Aktorët e kërcënimit i maskojnë këto programe si instalues ​​të Windows 11 në mënyrë që të mashtrojnë syleshët që t’i instalojnë me dëshirë në sistemet e tyre.

Skedarët e ekzekutueshëm ‘.exe’ zakonisht vijnë me emra rreth termave të lidhur me Windows 11 në mënyrë që të mashtrojnë viktimat. Një i tillë quhet “86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe” dhe pretendon të jetë një mjet instalimi i Windows 11.

Pasi të instalohen, programet punojnë për të shkarkuar më shumë programe me qëllim të keq në një sistem. Ata prenë faktin se përdoruesit e paditur që dëshirojnë të instalojnë Windows 11 do t’i japin qasje të nivelit administrator në sistem gjatë procesit të instalimit. Pasi programi të jetë nën kontroll, ai shkarkon më tej malware, adware dhe programe të tjera të tilla me qëllim të keq.

Si rregull i përgjithshëm, mbani mend se Windows 11 i vërtetë nuk është (dhe nuk do të jetë) i disponueshëm nga ndonjë burim online tjetër përveç faqes zyrtare të Microsoft.

Deri më tani, Microsoft po kryen një test beta në Windows 11 për të hequr çdo defekt ose defekt. Pasi të jetë zbutur sistemi operativ për përdorim publik, ai do të shpërndahet për të gjithë përdoruesit si një azhurnim OTA dhe do të gjendet nën Cilësimet> Përditësimi dhe Siguria> Windows Update.

Ata që dëshirojnë të jenë pjesë e testit, pra programi beta – do të duhet të regjistrohen me Programin Windows Insider në faqen e internetit të Windows Insider. Pasi të regjistrohen, përdoruesit do të jenë në gjendje të instalojnë versionin beta të Windows 11 në sistemet e tyre. Megjithatë, vini re se versioni beta ka të ngjarë të ketë defekte dhe defekte, dhe këshillohet fuqimisht që të bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja para se t’i azhurnoni.

Në fund, nuk ka asnjë skedar .exe nga ndonjë burim tjetër që duhet të ekzekutoni në mënyrë që të azhurnoni në Windows 11. Pra, mbani në mend këtë dhe shmangni rënien në grackën e aktorëve të tillë të kërcënimit në internet.