NASA vonon nisjen e SpaceX Crew-3 deri më 3 nëntor

foto

Do t’ju duhet të prisni pak më shumë për të parë misionin e tretë të NASA-s me ekuipazh të SpaceX. NASA ka vonuar nisjen e Crew-3 nga fillimi i Halloween-it deri në orën 1:10 të mëngjesit Lindor më 3 nëntor. Agjencia e mbështeti pengesën në motin “të pafavorshëm”. Megjithatë, ndoshta nuk do të ketë një vonesë tjetër, pasi zyrtarët parashikojnë një shans 80 për qind për mot të mirë për datën e re. Transmetimi i drejtpërdrejtë i nisjes në kanalin e NASA-s do të fillojë më 2 nëntor në orën 20:45.

Crew-3 do të sjellë astronautët e NASA-s Raja Chari (komandantin e misionit), Tom Marshburn dhe Kayla Barron në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës së bashku me Matthias Maurer të ESA-s. Ata pritet të ankorohen në orën 23:00 Lindore më 3 nëntor dhe do të qëndrojnë deri në fund të prillit 2022.

Fluturimet me ekuipazh të SpaceX janë ende relativisht të rralla. Crew-1 u nis në nëntor 2020, ndërsa Crew-2 nuk u ngrit deri në prill 2021. Ekuipazhi-3 dhe misioni i fundit tërësisht civil Inspiration4 janë hapa për t’i bërë këto fluturime të pushtuara relativisht rutinë – në mënyrë ideale, ato së shpejti do të jenë si pa ngjarje si fluturimet e tjera të SpaceX.