Netflix vjen me platformën e re për video-lojra

foto

Netflix Inc., duke shënuar lëvizjen e saj të parë të madhe përtej shfaqjeve televizive dhe filmave, po planifikon një zgjerim në lojëra video dhe ka punësuar një ish ekzekutiv të Electronic Arts Inc. dhe Facebook Inc. për të udhëhequr përpjekjet.

Mike Verdu do të bashkohet me Netflix si nënkryetar i zhvillimit të lojërave, duke raportuar tek Shefi Operativ Greg Peters, tha kompania të Mërkurën. Verdu ishte më parë nënkryetar i Facebook i ngarkuar për të punuar me zhvilluesit për të sjellë lojëra dhe përmbajtje të tjera në kufjet e realitetit virtual të Oculus.

Ideja është të ofrojmë lojëra video në platformën e transmetimit të Netflix brenda vitit të ardhshëm, sipas një personi të njohur me situatën. Lojërat do të shfaqen krahas tarifës aktuale si një zhanër i ri programimi – i ngjashëm me atë që bëri Netflix me dokumentarë ose specialitete stand-up. Kompania aktualisht nuk planifikon të tarifojë shtesë për përmbajtjen, tha personi, i cili kërkoi të mos identifikohej sepse diskutimet janë private.

Aksionet e Netflix fituan deri në 2.8% në 563.45 dollarë në tregtimin e pazarit të enjten. Aksionet ishin rritur 1.3% këtë vit deri në mbyllje të së Mërkurës.

Netflix ka kërkuar mënyra për të vazhduar të rritet, veçanërisht në tregjet më të ngopura të tilla si SH.B.A. Kjo përfshin ndërtimin e programeve të fëmijëve të saj, hapjen e një dyqani në internet për të shitur mallra dhe përgjimin e Steven Spielberg për të sjellë filma më prestigjiozë në përbërjen e tij. Kompania mbetet shumë përpara rivalëve streaming si Disney + ose HBO Max, por ajo shtoi më pak abonentë sesa pritej në tremujorin e saj të raportuar së fundmi.

Shtyrja në lojëra do të ishte një nga lëvizjet më të guximshme të Netflix deri më tani. Në Verdu, kompania ka një ekzekutiv i cili ka punuar në lojëra të njohura celularë në Electronic Arts, duke përfshirë tituj në franshizat Sims, Plants vs Zombies dhe Star Wars. Ai gjithashtu shërbeu si zyrtar kryesor kreativ për Zynga Inc. midis 2009 dhe 2012.

Netflix do të ndërtojë ekipin e tij të lojrave në muajt e ardhshëm, sipas personit të njohur me këtë çështje. Kompania tashmë ka filluar reklamimin për pozicionet e lidhura me zhvillimin e lojërave në faqen e saj të internetit.

“Kjo ndihet si një ngjarje e rëndësishme me degëzime të gjera në të gjithë peisazhin e lojërave video,” shkroi të enjten analisti i Citi Jason Bazinet. Ai tha se lëvizja e Netflix krijon “rreziqe të dukshme” për zhvilluesit dhe botuesit e lojërave më të mëdha.

Lojërat video i japin Netflix një mënyrë tjetër për të joshur klientët e rinj dhe gjithashtu ofrojnë diçka që asnjë nga konkurrentët e saj të drejtpërdrejtë nuk e ofron aktualisht. Walt Disney Co., WarnerMedia e AT&T Inc. dhe Amazon.com Inc. të gjithë kanë qasje në sporte të drejtpërdrejta, por ata nuk kanë lojëra brenda shërbimeve kryesore të tyre video.

Në fund të fundit, lëvizja mund ta bëjë më të lehtë për Netflix të justifikojë rritjen e çmimeve në vitet e ardhshme. Lojërat shërbejnë gjithashtu për të ndihmuar tregun e shfaqjeve ekzistuese.

Shumë nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë shesin opsione lojrash përveç shërbimeve të tyre video. Apple Inc. ka një platformë të quajtur Arcade për lojëra – si dhe një TV + shërbim për video projekte origjinale. Por kjo “Kjo është një shtrirje e natyrshme e strategjisë së saj të përmbajtjes Netflix, duke e lejuar atë të minojë pronën intelektuale nga shfaqje të njohura si” Stranger Things “. Megjithëse mund të mos gjenerojë shumë të ardhura shtesë, kjo do të ndihmojë në thellimin e angazhimit dhe rritjen e tërheqjes së shërbimit dhe fuqia e çmimeve. Mos prisni që kjo të jetë një pikë kthese, por kjo tregon se kompania do të eksplorojë formate të reja për të rritur kohën e kaluar në platformë. ”Argumenton ekstra për lojërat.