Padia e Jeff Bezos ndaj NASA është aq e madhe sa po shkatërron sistemin e serverave të DOJ

foto

Sikur NASA të mos kishte probleme të mjaftueshme në duart e tyre, kompjuterët e agjencisë vazhdojnë të prishen sepse dosjet nga padia e Blue Origin janë shumë të mëdha – duke rezultuar në një vonesë të mëtejshme në kontratën e SpaceX’s Human Landing System (HLS).

Madhësia e padisë së Blue Origin (e cila grumbullon PDF në vlerë prej më shumë se shtatë gigabajt) po shkakton rënien e softuerit të Departamentit të Drejtësisë Adobe, sipas dokumenteve të marra nga reporteri i hapësirës Joey Roulette. Çështja buron nga fakti se Acrobat nuk mund të kombinojë “disa qindra skedarë në të njëjtën kohë pa u rrëzuar”.

“Ne kemi provuar disa mënyra të ndryshme për të krijuar skedarë 50 megabyte për regjistrim më efikas, të gjitha pa sukses deri më tani,” thuhet në dokument.

Për të fërkuar më tej kripën në plagët e NASA -s, rrëzimi ka rezultuar në një vonesë njëjavor të dhënies së kontratës HLS për SpaceX sepse stafi i agjencisë që mund të kishte rregulluar çështjen ishte në Simpoziumin e 36 -të Vjetor të Hapësirës javën e kaluar.

“Udhëtimi për në dhe nga dhe pjesëmarrja në këtë konferencë të rëndësishme ka penguar aftësinë e agjencisë për të mbledhur dhe rishikuar dokumentet në posedim të këtyre individëve dhe për të përpunuar dokumentet e përshtatshme për t’u përfshirë në procesverbalin administrativ,” lexohej në dokument.

Data përfundimtare origjinale e qëndrimit të NASA -s në kontratën e SpaceX ishte caktuar për 1 Nëntor. Tani, është shtyrë deri më 8 nëntor.

Duket sikur komploti i Jeff Bezos për t’u rikthyer në NASA për dhënien e kontratës HLS të SpaceX në Prill po shkon si skema e madhe e një zuzari të Bond. Në fillim të javës së kaluar, shefi i NASA -s Bill Nelson njoftoi se padia e Blue Origin do të “vononte më tej” programin Artemis.

Ndërkohë, SpaceX duhet të ulet dhe të presë derisa të përfundojë qëndrimi i tyre i performancës. Ashtu si për të gjitha gjërat që lidhen me NASA -n dhe DOJ -në, megjithatë, nuk ka të dhëna se kur mund të përfundojë.

Në përgjithësi, kjo është thjesht një goditje ndarëse nga Bezos i cili me siguri e di se ai ka humbur në kontratë për mirë me rivalin kryesor të Blue Origin. Ai thjesht dëshiron të zbresë duke luftuar derisa të ketë mundësi.