Raketa Astra bën një rrëshqitje para se të niset

foto

Nisja e parë e raketës e Astra që kur kompania doli në treg nuk ishte saktësisht suksesi që kompania shpresonte. Një motor që dështoi të ndizte një sekondë në lëshim bëri që raketa të rri pezull anash para se të përpiqej të arrinte në orbitë. Ekuipazhi i sigurisë së fluturimit me qëllim bllokoi motorët 2 minuta dhe 28 sekonda në fluturim pasi një pjesë e raketës dukej se ishte shkëputur.

Para se të kthehej në tokë ajo kishte arritur një lartësi prej 31 kilometrash.

Automjeti i lëshimit me dy faza 0006 (ose LV0006) ishte planifikuar fillimisht të niste nga Kompleksi i Paqësorit Hapësinor në Kodiak, Alaska të Premten, 27 Gusht. Ky lëshim u shty deri në 28 Gusht pasi sistemi drejtues i raketës i quajtur abort. Sipas Space aborti fillestar ishte për shkak të një problemi të konfigurimit të motorit.

Ndërsa përpjekja e dytë e nisjes nuk arriti të arrijë në orbitë CEO i Astra Chris Kemp dukej optimist kur fliste për CNBC. “Natyrisht nuk ishte i suksesshëm në vënien e diçkaje në orbitë, por ishte një fluturim ku mësuam një sasi të jashtëzakonshme.” Ai vuri në dukje se përpjekja kontribuoi me një “sasi të jashtëzakonshme të dhënash” që do të rishikoheshin dhe se Astra planifikoi të përdorte atë që kishte mësuar dhe ta zbatonte atë në LV0007 aktualisht në prodhim.

Në Twitter Kemp vuri në dukje se motori nuk u ndez, por tha se ishte “tepër krenar” për ekipin Astra për performancën e tij gjatë lëshimit.