Përmirësimi i AI Pro Search i Perplexity e bën atë më të mirë në matematikë dhe kërkime

foto

Perplexity ka nisur një përmirësim të madh në mjetin e tij të inteligjencës artificiale Pro Search, për të cilin thotë se “kupton kur një pyetje kërkon planifikim, funksionon përmes qëllimeve hap pas hapi dhe sintetizon përgjigje të thelluara me efikasitet më të madh”.

foto

Shembujt në faqen e internetit të Perplexity se çfarë mund të bëjë Pro Search përfshijnë një pyetje që kërkon kohën më të mirë për të parë dritat veriore në Islandë ose Finlandë. Ai e ndan procesin e tij të kërkimit në tre kërkime: koha më e mirë për të parë dritat veriore në Islandë dhe Finlandë; vendndodhjet kryesore të shikimit në Islandë; dhe vendndodhjet kryesore të shikimit në Finlandë. Më pas jep një përgjigje të detajuar që adreson të gjitha aspektet e pyetjes, duke përfshirë kur të shikohen dritat veriore në secilin vend dhe ku.

foto

Mjeti i kërkimit të AI të Perplexity mund të gjenerojë gjithashtu një raport të detajuar bazuar në një kërkesë me një veçori të quajtur Pages. Por raportet e fundit nga Wired dhe Forbes kanë akuzuar Perplexity për kryerjen e plagjiaturës, me një raport nga Wired që e quajti “motorin e përgjigjes” të vetëshpallur një “Bullshit Machine”, me animacione që keqinterpretojnë atë që po bën dhe gërvishtëse të dhënash që anashkalojnë rregullat në robotë. skedarët txt.

Përveç kryerjes së një kërkimi më të plotë, Perplexity thotë se Search Pro tani vjen me aftësi më të avancuara matematikore dhe programimi që përmirësojnë aftësinë e tij për të analizuar të dhënat, korrigjimin e kodit dhe gjenerimin e përmbajtjes. Nëse dëshironi ta provoni vetë, mund të merrni pesë kërkime në ditë me një llogari falas. Perplexity ofron gjithashtu 600 kërkime Pro në ditë me abonimin e tij prej 20 dollarë në muaj.