Presioni i Elon Musk rritet mbi CEO të X Linda Yaccarino për të ulur kostot dhe për të rritur të ardhurat

foto

Platforma e mediave sociale X e Elon Musk thuhet se po kalon ndryshime të rëndësishme të brendshme nën udhëheqjen e CEO Linda Yaccarino. Një raport i fundit nga Financial Times zbulon se Yaccarino tani po përballet me presion të konsiderueshëm për të ulur kostot dhe për të rritur të ardhurat.

foto

Sipas raportit, në përgjigje të këtyre presioneve, Yaccarino ka bërë disa lëvizje vendimtare brenda ekipit të saj ekzekutiv. Veçanërisht, ajo shkarkoi Joe Benarroch, shefin e saj të operacioneve të biznesit dhe oficerit të komunikimit, i cili kishte qenë një këshilltar i ngushtë.

foto

Raporti shton se burimet brenda X tregojnë se largimi i Benarroch ishte kryesisht për shkak të keqmenaxhimit të tij të një prezantimi të ri të politikës së përmbajtjes për të rriturit, i cili nuk arriti të informonte në mënyrë adekuate klientët përpara shpalljes publike.

Thuhet se kjo tronditje ekzekutive vjen mes përshkallëzimit të tensioneve midis Musk dhe Yaccarino. Pasi është rekrutuar nga Musk nga NBCUniversal, Yaccarino është nën presion të jashtëzakonshëm për të stabilizuar gjendjen financiare të X. Kjo ka çuar në shkurtime buxhetore në të gjithë ekipet e shitjeve në SHBA dhe në Mbretërinë e Bashkuar dhe ulje të shpenzimeve në fusha të ndryshme, duke përfshirë udhëtimin.

Kohët e fundit, në media u raportua një takim gjithëpërfshirës në X, i udhëhequr nga Yaccarino. Gjatë takimit, Yaccarino u kërkoi punonjësve të mbështesin sipërmarrjen e re të Musk, x.AI, por dha informacion të kufizuar në lidhje me performancën e biznesit të reklamave të X. Sipas Shkence.info, punonjësit ishin të etur për përditësime mbi rishikimet e performancës së kompanisë, të cilat janë vonuar pa shpjegime dhe shprehën shqetësime për objektivat e munguar të të ardhurave për tremujorin. Për më tepër, kohët e fundit ka pasur pushime nga puna brenda kompanisë, duke kontribuar në ankthin e stafit.

Steve Davis, CEO i The Boring Company dhe një bashkëpunëtor i ngushtë i Musk, ka ekzaminuar nga afër financat në selinë qendrore të X në San Francisko për disa javë, duke rritur më tej shqetësimet e punonjësve.

Në këtë klimë pasigurie, punonjësit kërkuan qartësi mbi procesin e rishikimit të performancës së kompanisë dhe matjet e biznesit gjatë takimit të fundit të të gjithëve. Megjithatë, sipas The Verge, këto tema nuk u trajtuan plotësisht.