Prototipi i anulluar Apple AirPower

foto

AirPower u njoftua në vitin 2017 dhe thuhej se ishte në gjendje të karikonte me valë tre pajisje në të njëjtën kohë. Për këdo që ka një iPhone, një Apple Watch dhe AirPods, ai do të ishte përshtatur në mënyrë të përsosur në ekosistemin Apple. Sidoqoftë, kompania përfundimisht anuloi AirPower, duke cituar se nuk i plotësonte “standardet e saj të larta”. Sidoqoftë, një koleksionist prototip i Apple me emrin Giulio Zompetti ka arritur të blejë atë që duket të jetë një prototip i dyshekut AirPower.

Duke folur për The Verge, Giulio Zompetti thotë se ai ka qenë në gjendje të blejë një prototip të njësisë AirPower posaçërisht nga burimet kineze të mbeturinave elektronike. “Njësisë i mungon e gjithë strehimi i saj i jashtëm dhe tregon këtë shasi të bukur dhe të rëndë prej çeliku inox,” tha Zompetti. Zompetti gjithashtu shpërndau një video në Twitter, duke demonstruar se funksionon.

“Nuk funksionon me pajisjet e prodhimit, sepse mbështjelljet zgjohen nga pajisja,” shpjegoi Zompetti, i cili ka qenë në gjendje të karikojë dy pajisje prototip njëkohësisht deri më tani. Zompetti thotë se ai e mori prototipin në dhjetor, pasi ishte në gjendje ta aktivizonte atë me një kabllo rrufeje serike.

“It’sshtë një prototip inxhinierik, nuk është menduar për lojëra,” tha Zompetti për The Verge. “Kur lidha kabllon tim serik të rrufesë me të, mund të shihja disa karaktere në regjistër, kështu që sapo të fiksoja normën BAUD, isha në gjendje të lexoja një regjistër të kuptueshëm.” Tapeti AirPower madje ka një predhë interaktive, për shkak se është një pajisje inxhinierike.

Ideja e AirPower ishte që ju mund të vendosni objekte me karikim pa tel mbi të për të karikuar kudo në bllok, dhe nuk do të keni nevojë të gjeni ndonjë vend të veçantë për të karikuar pajisjen. Ndërsa duket se funksionon sipas Zompetti, ai kurrë nuk bëri dritën e ditës për shkak të çështjeve të pretenduara në prodhim që lidhen me mbinxehjen. Zompetti nuk ka hasur në asnjë prej tyre, por nuk përjashton mundësinë e ekzistencës së tyre.

Zompetti ka një reputacion për mbledhjen e pajisjeve të vjetra prototip të Apple dhe ka udhëtuar tek inxhinierët për t’i ndihmuar ata të riparojnë prototipet e vjetër që mund të kenë pasur në dorë. “Pothuajse gjithmonë ka të bëjë me gjetjen e njësive të prishura ose jo të plota dhe rregullimin e tyre për t’i rikthyer ato në jetë,” tha Zompetti. Tapeti AirPower që ai gjeti është “padyshim ndër pajisjet më të mira” prototip që ka gjetur deri më tani, thotë ai.