Pse DirectStorage do të ndryshojë ekspoeriencën e lojërave për kompjuterin tuaj Windows 11

foto

Windows 11 është rrugës, duke sjellë me vete një dizajn të ri dhe duke eleminuar disa veçori ndërsa shtohen të reja. Një nga teknologjitë që sistemi i ardhshëm operativ i Microsoft po sjell me vete është DirectStorage, duke premtuar kohë super të shpejtë të ngarkimit për ruajtjen SSD të gjeneratës tjetër. Këtu keni gjithçka që duhet të dini për teknologjinë para se të mbërrijë.

Nëse keni dëgjuar më parë për DirectStorage, kjo ndodh sepse është tashmë e integruar në Xbox Series X dhe Xbox Series S. Pjesë e sistemit Xbox Velocity Architecture, DirectStorage bën të njëjtën punë në tastierat e lojrave si në Windows 11. Kjo punë – arsyeja kryesore për ekzistencën e DirectStorage – është të mundësosh që të dhënat të lexohen dhe të shkruhen në ruajtje shumë më shpejt.

Primarilyshtë kryesisht një teknologji lojrash, e zhvilluar si përgjigje ndaj madhësisë gjithnjë në rritje të lojërave. Të gjitha ato botë të mëdha të hapura dhe struktura shumë të detajuara duhet të ngarkohen në kujtesë sa më shpejt të jetë e mundur, dhe qasjet më tradicionale po arrijnë shpejt kufirin e tyre (siç sugjerojnë kohëzgjatja e ngarkimit dhe skenat e zgjatura të prerjes).

Teknikisht, DirectStorage është pjesë e specifikimit DirectX 12 që mbulon një sërë protokollesh të mediave. It’sshtë një API ose Ndërfaqja e Programimit të Aplikacionit, një mjet që zhvilluesit mund ta përdorin për të hyrë në pajisjet në dispozicion të tyre në një mënyrë të veçantë – dhe në këtë rast, kjo mënyrë e veçantë është të përmirësojë aksesin në disk dhe të shpejtojë kohën e ngarkimit, qoftë gjatë lojës apo midis skena.

DirectStorage gjithashtu ka për qëllim veçanërisht llojin më modern të ruajtjes për PC: NVMe SSD, ose Drive Non-Volatile Memory Express Solid State. Shpjegimi i hyrjeve dhe daljeve të SSD -ve NVMe është një udhëzues krejt tjetër në vetvete, por mjafton të themi se pjesa NVMe përshpejton komunikimin midis ruajtjes së përhershme të një kompjuteri dhe pjesës tjetër të sistemit.

DirectStorage është ndërtuar për të përfituar më shumë nga ajo rritje e shpejtësisë, duke hequr ngushticat që mund të goditen më tej, ndërsa të dhënat zhvendosen në dhe nga disqet brenda kompjuterit tuaj. Ai u jep SSD -ve NVMe hapësirë ​​të mjaftueshme për kokën për të vepruar më afër potencialit të tyre maksimal, me fjalë të tjera.

Ka disa mënyra të ndryshme që API -ja e DirectStorage përmirëson performancën. Njëra është se mund të bashkojë kërkesat e hyrjes dhe daljes së bashku në tufa, që do të thotë më pak operacione të larta dhe më efikase. Me GPU që po bëhen gjithnjë e më të fuqishme gjatë gjithë kohës, DirectStorage do të thotë që një kartë grafike nuk ka pse të ngadalësohet dhe të presë ndërsa përpiqet të ngarkojë asetet nga ruajtja lokale.

Numri i kërkesave që mund të përpunohen njëkohësisht është i rëndësishëm, pasi zhvilluesit shpesh i ndajnë lojërat e tyre në pjesë të kodit që janë sa më të vegjël, duke shërbyer vetëm pjesët e botës së lojës që ju nevojiten në çdo kohë. Kjo ndihmon me burimet e sistemit, por rrit shumë numrin e herëve që një disk duhet të ketë qasje dhe DirectStorage mund të marrë atë ngritje shtesë.

Një truk tjetër që ka DirectStorage është aftësia e tij për të zvogëluar përfshirjen e CPU -së në ngarkimin e këtyre aseteve të lojës – ato mund të tërhiqen direkt nga disku NVMe, që përsëri do të thotë përmirësim i performancës dhe më shumë kohë që CPU -ja të vazhdojë me çdo gjë tjetër duhet të vazhdojë me të.

Nga këtu vjen emri DirectStorage: accessshtë qasje e drejtpërdrejtë në NVMe SSD për GPU, duke hequr CPU nga procesi. Një mënyrë kryesore në të cilën API mund të ndihmojë këtu është duke dekompresuar skedarët pasi ato nxirren nga NVMe SSD pa e shqetësuar CPU -në, duke i dhënë atij një avantazh më shumë mbi teknologjitë më të vjetra të ruajtjes që janë aktualisht në vend.

“Në këtë mënyrë, zhvilluesve u jepet një mënyrë jashtëzakonisht efikase për të paraqitur/trajtuar shumë urdhra të madhësisë më shumë kërkesa IO se kurrë më parë, duke minimizuar përfundimisht kohën që prisni për të hyrë në lojë dhe duke ju sjellë botë virtuale më të mëdha, më të detajuara që ngarkojnë aq shpejt sa karakteri juaj i lojës mund të lëvizë nëpër të, ”shkruan Andrew Yeung i Microsoft.