Si të përdorni funksionin e skedave të kërkimit të fshehur në Chrome, Safari dhe Firefox

foto

Easyshtë e lehtë të humbasësh në një det të skedave të hapura midis dritareve të shumta të shfletuesit – ndonjëherë edhe me të njëjtën faqe në shumë skeda. Në vend të kësaj, përdorni veçorinë e integruar të skedave të kërkimit në shfletuesin tuaj për t’i mbajtur gjërat të organizuara. Ju do ta gjeni këtë veçori në të gjithë shfletuesit kryesorë si Chrome, Safari dhe Firefox. Dhe ndërsa Microsoft Edge i ri funksionon në motorin Chromium ai nuk ka ende veçorinë e skedave të kërkimit të Chrome – por mund ta përsërisni duke përdorur një shtesë.

Versioni Chrome 87 dhe më i lartë shton një veçori të re të skedave të kërkimit pikërisht në shiritin e skedave – do të gjeni një ikonë trekëndëshi poshtë në fund. Klikoni mbi të për të parë një listë të të gjitha skedave të hapura, përfshirë ato të mbyllura së fundmi.

Klikoni në kutinë e tekstit “Kërko skedat” për të kërkuar midis të gjitha skedave të hapura në të gjitha dritaret tuaja dhe thjesht zgjidhni një faqe për të kaluar në të.

Karakteristika e skedave të kërkimit në Firefox është pak e fshehur: integratedshtë e integruar drejtpërdrejt në shiritin e URL -së, dhe nuk ka asnjë buton të dedikuar për të.

Hapni shfletuesin Firefox dhe klikoni shiritin e URL -së. Këtu, futni çelësin %, pastaj goditni Spacebar. Tani do të shihni një listë të të gjitha skedave të hapura. Mund të vazhdoni të shtypni për të kërkuar dhe filtruar skedat. Përdorni tastet e shigjetave ose miun për të lundruar në skedën ku dëshironi të kaloni dhe shtypni butonin Enter.

Safari ka një veçori të integruar të skedave të kërkimit në faqen e tij të skedave, por problemi është se ju lejon të kërkoni vetëm skedat në dritaren aktuale.

Hapni shfletuesin Safari dhe klikoni butonin Tabs në këndin e sipërm të djathtë të ekranit (duket si dy sheshe, njëri mbi tjetrin). Pastaj, klikoni në kutinë e tekstit “Kërko skedat” në këndin e sipërm të djathtë dhe filloni të kërkoni. Pasi të gjeni faqen e internetit që dëshironi, thjesht klikoni në pamjen paraprake për të kaluar në të.

Microsoft Edge ende nuk e ka veçorinë e skedave të kërkimit nga Chrome. Derisa të shtohet, mund të përdorni një shtesë të palëve të treta për të përsëritur funksionalitetin.

Së pari, instaloni dhe aktivizoni shtesën Kërko të gjitha Skedat. Pastaj, klikoni ikonën e zgjerimit nga shiriti i veglave (duket si një xham zmadhues). Shkruani titullin e faqes, ose faqen në të cilën dëshironi të kaloni.

Shtesa do të kërkojë të gjitha skedat e hapura në të gjitha dritaret tuaja. Pasi të gjeni faqen, shtypni butonin Enter për të hapur rezultatin e parë të kërkimit. Ju mund të zgjidhni rezultate të tjera duke përdorur shigjetat.